Za doručak ili večeru: Focaccia s paprikom i fetom

Uz mirisnu talijansku pogaču izvrsno će pasati rajčice, paprike i masline
Vidi originalni članak

Popularna talijanska pogača Focaccia je u osnovi jednostavna pogača od dizanog tijesta, zapravo jako slična pizzi, no mnogo jednostavnija. Rustikalna, rukom rađena pogača po ukusu je svima, jednostavna za pripremu uspjet će i onima koji nisu vični u pripremi tijesta s kvascem.

 

Hrskava i slasna Focaccia s rajčicom - aromatična pogača koju obožavamo

 

Zato se bacite na pripremu i guštajte u ovom mirisnom jelu.

Potrebno vam je:

Za tijesto:

  • 20 g svježeg kvasca
  • 3 dl vode
  • 1 mala žlica šećera
  • sol
  • 3 žlica maslinovog ulja
  • 330 g pšeničnog brašna

Za nadjev:

  • zelene masline
  • paprika žuta
  • crvena paprika
  • cherry rajčica
  • vezica bosiljka
  • feta sir

 

Taman Gavrilović Punjena focaccia - novo ruho talijanskog klasika

 

Priprema:

  1. Kvasac nakidajte na komadiće, dodajte šećer i prelijte s 2-3 žlice tople vode i pustite da odstoji 10 minuta.
  2. Pomiješajte brašno, sol, kvasac, maslinovo ulje te dodajući toplu vodu zamijesite mekano tijesto. Prekrijte ga krpom i ostavite na toplom da mu se volumen udvostruči (cca 30 min).
  3. Tijesto razvaljajte na više manjih komada i pecite ga 10 minuta u već ugrijanoj pećnici na 250°C. Tijesto obilno premažite maslinovim uljem.
  4. Kada su focaccie gotove na njih posložite sastojke i poslužite toplo.
Posjeti Gastro.hr