gastro postao
Uz mirisnu talijansku pogaču izvrsno će pasati rajčice, paprike i masline
Popularna talijanska pogača Focaccia je u osnovi jednostavna pogača od dizanog tijesta, zapravo jako slična pizzi, no mnogo jednostavnija. Rustikalna, rukom rađena pogača po ukusu je svima, jednostavna za pripremu uspjet će i onima koji nisu vični u pripremi tijesta s kvascem.
Zato se bacite na pripremu i guštajte u ovom mirisnom jelu.
Potrebno vam je:
Za tijesto:
- 20 g svježeg kvasca
- 3 dl vode
- 1 mala žlica šećera
- sol
- 3 žlica maslinovog ulja
- 330 g pšeničnog brašna
Za nadjev:
- zelene masline
- paprika žuta
- crvena paprika
- cherry rajčica
- vezica bosiljka
- feta sir
Priprema:
- Kvasac nakidajte na komadiće, dodajte šećer i prelijte s 2-3 žlice tople vode i pustite da odstoji 10 minuta.
- Pomiješajte brašno, sol, kvasac, maslinovo ulje te dodajući toplu vodu zamijesite mekano tijesto. Prekrijte ga krpom i ostavite na toplom da mu se volumen udvostruči (cca 30 min).
- Tijesto razvaljajte na više manjih komada i pecite ga 10 minuta u već ugrijanoj pećnici na 250°C. Tijesto obilno premažite maslinovim uljem.
- Kada su focaccie gotove na njih posložite sastojke i poslužite toplo.