Slasna fritata sa začinskim biljem i parmezanom

Thinkstock
Ljubitelji začinskog bilja uživat će u ovom brzom klasiku...
Vidi originalni članak

Budući da  proces od pripreme smjese do serviranja traje samo 15 minuta, fritata je idealan brzi ručak ili večera. 

Fritatu sa začinskim biljem možeš bez problema podijeliti s još jednom osobom, a po želji dodaj i pokoju tanku šnitu pršuta. Ne zaboravi prije posluživanja na vrh naribati i parmezan!

 

 

Recepti Za večeru se počasti zanimljivim jelima od jaja

 

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 2 žlice vode
  • ½ žličice soli
  • 1 žlica nasjeckane metvice
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica nasjeckanog vlasca
  • 1 žličica nasjeckanog origana
  • 1 žličica nasjeckanog timijana
  • 1 ½ žlica maslaca
  • Papar
  • Parmezan

Priprema:

  1. Umućkaj jaja s dvije žlice vode i soli. Dodaj fino nasjeckanu metvicu, vlasac, origano, timijan i peršin.
  2. Rastopi maslac na tavici promjera 25 cm. Dodaj jaja, smanjite vatru i pusti da se peče otprilike tri minute. Nakon toga počni odizati krajeve kako bi preostala smjesa jaja mogla iscuriti ispod. 
  3. Peci fritatu još par minuta, dok se ne stisne, ali pripazi da u sredini i dalje bude kremasta.

 

Naribaj parmezan i uživaj u aromatičnoj fritati!

 

vrijedi zapamtiti! Do savršeno poširanog jaja uz savjete Julije Child

 

Posjeti Gastro.hr