gastro postao
Ljubitelji začinskog bilja uživat će u ovom brzom klasiku...
Budući da proces od pripreme smjese do serviranja traje samo 15 minuta, fritata je idealan brzi ručak ili večera.
Fritatu sa začinskim biljem možeš bez problema podijeliti s još jednom osobom, a po želji dodaj i pokoju tanku šnitu pršuta. Ne zaboravi prije posluživanja na vrh naribati i parmezan!
Sastojci:
- 4 jaja
- 2 žlice vode
- ½ žličice soli
- 1 žlica nasjeckane metvice
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1 žlica nasjeckanog vlasca
- 1 žličica nasjeckanog origana
- 1 žličica nasjeckanog timijana
- 1 ½ žlica maslaca
- Papar
- Parmezan
Priprema:
- Umućkaj jaja s dvije žlice vode i soli. Dodaj fino nasjeckanu metvicu, vlasac, origano, timijan i peršin.
- Rastopi maslac na tavici promjera 25 cm. Dodaj jaja, smanjite vatru i pusti da se peče otprilike tri minute. Nakon toga počni odizati krajeve kako bi preostala smjesa jaja mogla iscuriti ispod.
- Peci fritatu još par minuta, dok se ne stisne, ali pripazi da u sredini i dalje bude kremasta.
Naribaj parmezan i uživaj u aromatičnoj fritati!