Recepti 02. ožujka 2020.

Slasna fritata sa začinskim biljem i parmezanom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubitelji začinskog bilja uživat će u ovom brzom klasiku...

Budući da  proces od pripreme smjese do serviranja traje samo 15 minuta, fritata je idealan brzi ručak ili večera. 

Fritatu sa začinskim biljem možeš bez problema podijeliti s još jednom osobom, a po želji dodaj i pokoju tanku šnitu pršuta. Ne zaboravi prije posluživanja na vrh naribati i parmezan!

 

 

Možda vas zanima... Za večeru se počasti zanimljivim jelima od jaja Recepti

 

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 2 žlice vode
  • ½ žličice soli
  • 1 žlica nasjeckane metvice
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica nasjeckanog vlasca
  • 1 žličica nasjeckanog origana
  • 1 žličica nasjeckanog timijana
  • 1 ½ žlica maslaca
  • Papar
  • Parmezan

Priprema:

  1. Umućkaj jaja s dvije žlice vode i soli. Dodaj fino nasjeckanu metvicu, vlasac, origano, timijan i peršin.
  2. Rastopi maslac na tavici promjera 25 cm. Dodaj jaja, smanjite vatru i pusti da se peče otprilike tri minute. Nakon toga počni odizati krajeve kako bi preostala smjesa jaja mogla iscuriti ispod. 
  3. Peci fritatu još par minuta, dok se ne stisne, ali pripazi da u sredini i dalje bude kremasta.

 

Naribaj parmezan i uživaj u aromatičnoj fritati!

 

Poširana jaja Možda vas zanima... Do savršeno poširanog jaja uz savjete Julije Child Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.