Genijalna vanilija u čaši po receptu Lorraine Pascale

Stockfood
Kremast, neodoljiv i tako jednostavan desert pripremite po receptu jedne od najpopularnijih svjetskih kuharica, Lorraine Pascale.
Vidi originalni članak

Lorraine Pascale jedno je od onih lica koje ste zasigurno sretali u kulinarskim televizijskim emisijama, a sami je pamtimo po sjajnim tanjurima i iznimnoj preciznosti. Upravo zato, odlučili smo s vama podijeliti recept za super jednostavan desert iz njezine kuharice Baking Made Easy.

 

 

Lorraine napominje kako slatko vrhnje možete u potpunosti izbaciti iz recepta te ga zamijeniti grčkim jogurtom kako biste na kraju, bez grižnje savjesti, uživali u posve zdravom desertu.

 

Isprobajte ovo! Grčki jogurt pretvorite u neodoljiv dodatak desertima

 

Mi smo kombinaciji dodali i voćni preljev po želji, a na to su nas natjerali zagrebački štandovi koji već sad prodaju prve neodoljive jagode. Preljev možete u potpunosti izbaciti ili pak ga prilagoditi samo svom ukusu, a sjajan dodatak bit će već i svježe voće.

 

UKUSNO! Sočna pita od rabarbare i jagoda

 

 

Potrebno vam je:

  • 350 ml slatkog vrhnja
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 1 mahuna vanilije ili 2 kapi ekstrakta vanilije
  • 150 ml grčkog jogurta
  • 2 kapi ružine vodice
  • Malo soka limete
  • Šaka oraha
  • Svježa menta
  • Voćni umak po želji

Priprema:

  1. Slatko vrhnje, šećer u prahu i vaniliju pomiješajte u većoj zdjeli, pa miksajte dok ne postane gušće.
  2. Dodajte grčki jogurt, ružinu vodicu i sok limete.
  3. Ubacite i sitno sjeckane orahe.
  4. Dobro pomiješajte pa kremu podijelite na čaše i stavite ju hladiti u hladnjak na pola sata.
  5. Kada je gotova, dodajte još oraha i mentu, a završiti je možete i finim voćnim preljevom po želji.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr