Lorraine Pascale jedno je od onih lica koje ste zasigurno sretali u kulinarskim televizijskim emisijama, a sami je pamtimo po sjajnim tanjurima i iznimnoj preciznosti. Upravo zato, odlučili smo s vama podijeliti recept za super jednostavan desert iz njezine kuharice Baking Made Easy.
Lorraine napominje kako slatko vrhnje možete u potpunosti izbaciti iz recepta te ga zamijeniti grčkim jogurtom kako biste na kraju, bez grižnje savjesti, uživali u posve zdravom desertu.
Mi smo kombinaciji dodali i voćni preljev po želji, a na to su nas natjerali zagrebački štandovi koji već sad prodaju prve neodoljive jagode. Preljev možete u potpunosti izbaciti ili pak ga prilagoditi samo svom ukusu, a sjajan dodatak bit će već i svježe voće.
Potrebno vam je:
- 350 ml slatkog vrhnja
- 3 žlice šećera u prahu
- 1 mahuna vanilije ili 2 kapi ekstrakta vanilije
- 150 ml grčkog jogurta
- 2 kapi ružine vodice
- Malo soka limete
- Šaka oraha
- Svježa menta
- Voćni umak po želji
Priprema:
- Slatko vrhnje, šećer u prahu i vaniliju pomiješajte u većoj zdjeli, pa miksajte dok ne postane gušće.
- Dodajte grčki jogurt, ružinu vodicu i sok limete.
- Ubacite i sitno sjeckane orahe.
- Dobro pomiješajte pa kremu podijelite na čaše i stavite ju hladiti u hladnjak na pola sata.
- Kada je gotova, dodajte još oraha i mentu, a završiti je možete i finim voćnim preljevom po želji.
Dobar tek!