Špajza 13. travnja 2018.

Grčki jogurt pretvorite u neodoljiv dodatak desertima

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagana, nježna i aromatizirana krema jednostavnija je za pripremu nego što možete zamisliti. Trebat će vam svega dva sastojka i savršen dodatak voćnim i čokoladnim delicija je spreman.

Za pripremu kreme koja će se sjajno složiti uz voćne kupove i raskošne čokoladne slastice, trebat će vam tek kvalitetan grčki jogurt i slatko vrhnje. Kada ste nabavili bazne namirnice, pripremite i one koje će kremu učiniti još ukusnijom. Dodati možete ekstrakt vanilije ili mahunu, ružinu vodicu ili drugi aromatični dodatak.

 

Možda vas zanima... Pripremi sočne brownieje bez brašna - i vage! Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

U posudi pomiješajte oko 200 g grčkog jogurta, pa mu dodajte oko 150 g ili pola šalice slatkog vrhnja. Kombinaciju začinite sladilom po želji. Koristiti možete med, javorov sirup ili šećer u prahu. Kristal šećer u ovom slučaju izostavite iz priče kako kasnije ne biste osjećali krckanje šećera pod zubima. 

Preostaje vam samo još dodati arome po želji. Sve zajedno miksajte oko pet minuta, a zatim dodajte već pripremljenim desertima. Ovako pripremljena krema odlično će se složiti uz brownie kolačiće, ali i šarene voćne salate. Kombinirati je možete i u različitim desertima u čaši ili pak kao dodatak omiljenim palačinkama. 

 

Možda vas zanima... Cheesecake u čaši s narom i šumskim voćem Kolumne

 

U slast!
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.