Za ovaj vam recept treba šalica od 240 ml i 40 minuta vremena. Sve ostalo vrlo vjerojatno već imate u svom hladnjaku ili smočnici.
Bez obzira na to što među sastojcima nisu pšenično brašno ni biljno ulje, popis namirnica je dostupan i cjenovno prihvatljiv.
Odlična su zamjenska namirnica proizvodi od kokosa, koji su ionako postali sastavni dio prehrane i nalaze se na vašim kuhinjskim policama.
Sastojci:
- ½ šalice otopljenog kokosovog ulja
- ½ šalice tamne čokolade
- ½ šalice meda
- 3 velika jaja
- ½ šalice kokosovog brašna
- ¼ šalice kakaa
- ¼ žličice soli
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva i obložite četvrtastu posudu za pečenje papirom. Kako vam browniesi ne bi ispali pretanki, nemojte koristiti posudu veću od 20x20 cm.
- Izmiksajte jaja s medom i kokosovim uljem.
- Dodajte kokosovo brašno, kakao i sol. Sjedinite smjesu.
- Prelijte je u posudu za pečenje i pospite nasjeckanom tamnom čokoladom.
- Pecite 20-25 minuta, sve dok ne postane tamno po rubovima i čvršće na dodir. Izvadite browniese iz pećnice i pričekajte desetak minuta prije rezanja.
- Možete ih držati u zatvorenoj plastičnoj posudi do tri dana.
Uživajte!