Fantastični krekeri sa sirom od samo četiri sastojka

Goran Stanzl/PIXSELL
Tek tri sastojka dovoljna su vam za ove brzinske grickalice po receptu našeg kolumnista i blogera Darka Kontina.
Vidi originalni članak

Druženje s našim omiljenim blogerima ovog je puta prošlo u znaku omiljenog namaza od slanutka. Pripremale su se grickalice i peciva koje smo onda spajali s tri okusa Argeta humusa - klasičnim, s maslinama i s paprikom.

 

gastrolovci Tips&tricks: Otkrivamo vam kako upariti grickalice i hummus

 

Darko s bloga Darkova Web Kuharica ovog nam je puta pripremao brze krekere od tri sastojka te ih zatim poslužio uz njemu omiljeni Argeta humus s paprikom. Sjajna kombinacija, dodali bismo.

 

Recept pronađite u nastavku, a kako nam je bilo na Argeta meetup-u, pogledajte u videu.

 


Potrebno vam je:

  • 200 grama oštrog pšeničnog brašna
  • 150 grama naribanog sira (Tilzit, Gauda. i dr. polutvrdi sirevi će biti dobri)
  • 180 grama kiselog vrhnja (čvrstog)
  • 1 jušna žlica biljnog ulja

Dodatno po želji:

  • 1 jušna žlica nasjeckanog peršina (može i origana)
  • 1 čajna žlica soli (isto toliko i papra)
  • Argeta humus s paprikom

Postupak pripreme:

  1. Sir naribajte kao za na pizzu. Pomiješajte ga u dubokoj posudi s oštrim brašnom, kiselim vrhnjem, 1 žlicom ulja, svježim začinskim biljem i začinima.
  2. Od svih sastojaka zamijesite čvrsto tijesto. Tijesto možete, ali ne morate, kratko odmoriti u hladnjaku.
  3. Pobrašnite podlogu gdje ćete valjati tijesto. Tijesto razvaljajte na debljinu od oko 1 centimetar.
  4. Pomoću manje čaše, metalnih ili plastičnih kalupa ili pomoću noža ili rezača za pizzu dobiveno tijesto oblikujte/izrežite u željene oblike. Možete ih lagano ispikati vilicom kako bi izgledali kao kupovni krekeri.
  5. Sirne krekere položite na papir za pečenje i tako ih stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva. Pecite ih oko 15 minuta.
  6. Poslužite ih uz osvježavajuće piće tople ili hladne, obavezan je i Argeta humus s paprikom, a odlični su i uz vinske večeri sa sirom.

Savjet!

Dužina pečenja ovisi o vrsti sira koju ćete koristiti za sirne krekere. Najbolje je po izgledu odrediti kada su krekeri gotovi. Kada dobiju crvenkast ili zlatan sjaj sigurno su gotovi.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr