Druženje s našim omiljenim blogerima ovog je puta prošlo u znaku omiljenog namaza od slanutka. Pripremale su se grickalice i peciva koje smo onda spajali s tri okusa Argeta humusa - klasičnim, s maslinama i s paprikom.
Darko s bloga Darkova Web Kuharica ovog nam je puta pripremao brze krekere od tri sastojka te ih zatim poslužio uz njemu omiljeni Argeta humus s paprikom. Sjajna kombinacija, dodali bismo.
Recept pronađite u nastavku, a kako nam je bilo na Argeta meetup-u, pogledajte u videu.
Potrebno vam je:
- 200 grama oštrog pšeničnog brašna
- 150 grama naribanog sira (Tilzit, Gauda. i dr. polutvrdi sirevi će biti dobri)
- 180 grama kiselog vrhnja (čvrstog)
- 1 jušna žlica biljnog ulja
Dodatno po želji:
- 1 jušna žlica nasjeckanog peršina (može i origana)
- 1 čajna žlica soli (isto toliko i papra)
- Argeta humus s paprikom
Postupak pripreme:
- Sir naribajte kao za na pizzu. Pomiješajte ga u dubokoj posudi s oštrim brašnom, kiselim vrhnjem, 1 žlicom ulja, svježim začinskim biljem i začinima.
- Od svih sastojaka zamijesite čvrsto tijesto. Tijesto možete, ali ne morate, kratko odmoriti u hladnjaku.
- Pobrašnite podlogu gdje ćete valjati tijesto. Tijesto razvaljajte na debljinu od oko 1 centimetar.
- Pomoću manje čaše, metalnih ili plastičnih kalupa ili pomoću noža ili rezača za pizzu dobiveno tijesto oblikujte/izrežite u željene oblike. Možete ih lagano ispikati vilicom kako bi izgledali kao kupovni krekeri.
- Sirne krekere položite na papir za pečenje i tako ih stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva. Pecite ih oko 15 minuta.
- Poslužite ih uz osvježavajuće piće tople ili hladne, obavezan je i Argeta humus s paprikom, a odlični su i uz vinske večeri sa sirom.
Savjet!
Dužina pečenja ovisi o vrsti sira koju ćete koristiti za sirne krekere. Najbolje je po izgledu odrediti kada su krekeri gotovi. Kada dobiju crvenkast ili zlatan sjaj sigurno su gotovi.
Dobar tek!