Recepti Najbolje od grickalica, peciva i namaza 22. svibnja 2019.

Tips&tricks: Otkrivamo vam kako upariti grickalice i hummus

foto: Goran Stanzl/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Prošli smo radni tjedan zatvorili najmirisnijim meetupom dosad – uz svježa peciva i domaće grickalice te Argeta humus!

U prostoru Kuhaone blogeri su prezentirali svoje vještine u pripremi focaccie, grissina, krekera, lepinjica i langoša. Kombinirali su ih uz tri okusa odličnog Argeta Hummusa – natur, s crnim maslinama i s crvenom paprikom.

 Uz Argeta Hummus blogeri su uštedjeli vrijeme potrebno za pripremu jela, a istovremenu su bili sigurni da će sve što serviraju biti ukusno i kvalitetno. Namazi su pripremljeni isključivo od slanutka, sezama, začina te crvene paprike, odnosno crnih maslina. Ne sadrže umjetne boje, konzervanse, pojačivače okusa ni gluten te su prikladni za vegetarijance i vegane. 

 

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL  

Kuhali smo, fotkali, testirali...

Družili smo se sa, sada već, standardnom ekipom – Darkom Kontinom, Kasandrom Draganić, Nasjom Duplančić, Andreom Cukrov, Željkom Sivar i Matijom Plašćom. Po prvi nam se puta pridružila i draga Marijana Zlomislić.

Darko Kontin s bloga Darkova web kuharica upario je krekere sa sirom i humus s crvenom paprikom. Riječ je o vrlo jednostavnom i brzom receptu pa nas je počastio s čak tri ture.

 

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

Andrea Cukrov, koju zasigurno znate po uspješnom blogu Cukar, ovog je puta pripremila hrskave grissine – klasične te verziju sa sušenim rajčicama i maslinama. 

 

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

Kasandra Draganić s bloga Forking Croatia okušala se u pripremi langoša, a kombinirala ih je s umakom od kiselog vrhnja i humusa s mladim lukom i rotkvicama. Završila je svoju prezentaciju s mirisnom i hrskavom zapečenom slaninom.

 

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

Nasja Duplančić, naša aktualna Gastro zvijezda, također je humus uparila s krekerima od heljde, a poslužila ih je uz odličnu tapenadu od crnih maslina.

 

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

Matija i Željka, odnosno Sweety&Spicy, inspiraciju su pronašli u pita breadu. Punili su ga slanutkom, paprikom i drugim povrćem te Argeta humusom. 

 

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

Šećer na kraju je bila focaccia  sa sjemenkama komorača blogerice Marijane Zlomislić, koju s društvenih mreža vjerojatno znate kao Un Mondo di Sapori.

 

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

Jedva smo čekali odraditi fotografiranje kako bi mogli uživati u svemu što su blogeri pripremili. Djelić atmosfere zabilježen je na fotografijama u nastavku, no spremamo vam i video. Ako vam se neko od ovih jela osobito sviđa, pratite gastro.hr jer za vas imamo i recepte. Do sljedećeg meetupa!

 

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL  | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL  | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL  | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL  | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL  | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL  | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL  | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.