Imamo super recept za obožavane GERMKNEDLE!
Nema boljeg nego kad nakon dana na snijegu zagrizeš komad sočne, mekane i slasne germknedle. Još kad iz sredine krene curiti fino punjenje od pekmeza od šljiva, pa kad knedle umočiš u umak od vanilije koji se obično poslužuje s ovom divnom slasticom i pospeš makom...
Germknedle su specijalitet austrijske kuhinje, a omiljene su i u Bavarskoj. Posljednjih godina i u Hrvatskoj 😉 Riječ je o velikim knedlama od dizanog tijesta u obliku polukugle, punjenima pekmezom od šljiva.
Umak od vanilije - kruna svake dobre germknedle
Ako ih pripremaš na klasičan, bečki način, skuhane knedle preliju se rastopljenim maslacem i pospu mješavinom mljevenog maka i šećera u prahu. Prema drugoj varijanti, preljev se sastoji od rastopljenog maslaca i umaka od vanilije. Uvijek se serviraju tople.
Odvaži se, isprobaj naš recept za germknedle i kod kuće pripremi ovu divnu zimsku slasticu!
Isprobaj i ove germknedle s marelicama...