Imamo super recept za obožavane GERMKNEDLE!

Instagram @eatthisorg Sočne i slasne - germknedle
Germknedle su slatke zvijezde zime. Nakon adventa, uživamo u njima i kad se popnemo na Sljeme, a o stranim skijalištima da i ne govorimo... A mi imamo tako dobar recept za germknedle koji lako možeš napraviti kod kuće
Vidi originalni članak

Nema boljeg nego kad nakon dana na snijegu zagrizeš komad sočne, mekane i slasne germknedle. Još kad iz sredine krene curiti fino punjenje od pekmeza od šljiva, pa kad knedle umočiš u umak od vanilije koji se obično poslužuje s ovom divnom slasticom i pospeš makom...

Germknedle su specijalitet austrijske kuhinje, a omiljene su i u Bavarskoj. Posljednjih godina i u Hrvatskoj 😉 Riječ je o velikim knedlama od dizanog tijesta u obliku polukugle, punjenima pekmezom od šljiva.

Umak od vanilije - kruna svake dobre germknedle

Ako ih pripremaš na klasičan, bečki način, skuhane knedle preliju se rastopljenim maslacem i pospu mješavinom mljevenog maka i šećera u prahu. Prema drugoj varijanti, preljev se sastoji od rastopljenog maslaca i umaka od vanilije. Uvijek se serviraju tople.

Odvaži se, isprobaj naš recept za germknedle i kod kuće pripremi ovu divnu zimsku slasticu!

Isprobaj i ove germknedle s marelicama...

Zima, zima, e pa šta je... Germknödl s pekmezom od marelica

 

Posjeti Gastro.hr