Recepti 02. prosinca 2016.

Germknödl s pekmezom od marelica

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Austrijske knedle možete puniti s raznim nadjevima, a jedan od popularnijih recepata je onaj s pekmezom od marelica

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 687

Potrebno vam je

  • 400 g kvasac, svježi
  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 dl mlijeko kravlje (3.3% masti)
  • 2 kom jaje kokošje
  • 50 g šećer, kristal
  • 100 g margarin, slani (bilj.+živ.masti)
  • sol
  • limunova korica
  • 100 g maslac, slani
  • pekmez od marelica 150 g
  • kakao prah za posipanje

Priprema

  1. U posudu stavite brašno, jaja, šećer, sol, limunovu koru, rastopljeni margarin i kvasac pa izmiješajte s mlakim mlijekom.
  2. Umijesite tijesto i ostavite da se diže oko sat vremena
  3. Razdijelite ga na osam jednakih dijelova. Svaku osminu malo spljoštite, stavite u sredinu žlicu pekmeza od marelica, šljiva, ili šipka i oblikujte okruglice.
  4. Stavite ih kuhati na paru oko deset minuta. Kad su gotove, pažljivo ih stavite lopaticom na tanjur, prelijte vrućim maslacem, pospite makom, šećerom i odmah poslužite.
  5. Prema želji, dodajte malo krušnih mrvica ili ih pospite kakao prahom

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.