gastro postao
Austrijske knedle možete puniti s raznim nadjevima, a jedan od popularnijih recepata je onaj s pekmezom od marelica
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 687
Potrebno vam je
- 400 g kvasac, svježi
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 1.50 dl mlijeko kravlje (3.3% masti)
- 2 kom jaje kokošje
- 50 g šećer, kristal
- 100 g margarin, slani (bilj.+živ.masti)
- sol
- limunova korica
- 100 g maslac, slani
- pekmez od marelica 150 g
- kakao prah za posipanje
Priprema
- U posudu stavite brašno, jaja, šećer, sol, limunovu koru, rastopljeni margarin i kvasac pa izmiješajte s mlakim mlijekom.
- Umijesite tijesto i ostavite da se diže oko sat vremena
- Razdijelite ga na osam jednakih dijelova. Svaku osminu malo spljoštite, stavite u sredinu žlicu pekmeza od marelica, šljiva, ili šipka i oblikujte okruglice.
- Stavite ih kuhati na paru oko deset minuta. Kad su gotove, pažljivo ih stavite lopaticom na tanjur, prelijte vrućim maslacem, pospite makom, šećerom i odmah poslužite.
- Prema želji, dodajte malo krušnih mrvica ili ih pospite kakao prahom
Dobar tek!