Gljive napunjene pršutom i sirom

Thinkstock
Šampinjoni su idealni kao predjelo, ali kada ih nadopunite odličnim namirnicama, mogu postati odličan ručak.
Vidi originalni članak

Za ove gljive punjene pršutom i sirom možemo samo reći – njam.  Ovo su zalogajčići, koje ćete praviti opet i opet. Ove punjene gljive idealne su kada želite na brzinu pripremiti ručak ili večeru. Njihov okus će biti otkriće za vaše nepce.

Umjesto šampinjona možete koristiti i druge gljive.

 

Pohane gljive s nevjerojatno dobrim umakom od majoneze

 

Slažu se uz sve! Šampinjoni - sve samo ne obične gljive


Potrebni sastojci:

  • šampinjoni (količina po želji)
  • pršut
  • ricotta sir
  • mladi luk
  • origano
  • papar
  • topivi sir

Priprema:

  1. Napravite smjesu od ricotte, sitno narezanog pršuta te mladog luka, sve začinite origanom i paprom. Sol nije potrebna jer je pršut slan.
  2. Šampinjone oprati, maknuti im stručke te ih pripremiti za punjenje. Stručke sitno narezati i popržiti na malo maslinova ulje.
  3. Šampinjone puniti stručkima i smjesom od sira te ih prekriti s puno naribanog sira. Peći ih u pećnici oko 15 minuta na 190 °C.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr