10. listopada 2016.

Pohane gljive s nevjerojatno dobrim umakom od majoneze

pohane gljive
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasti umak pun okusa uz nešto drugačije pohane gljive definitivno će ući u vaša top jela.

Gljive pohajte bez jaja, ubacite ih tek u mješavinu mlijeka i limunovog soka i pobrinite se da se smjesa za pohanje uhvati baš za svaki dio gljiva kako bi one bile što hrskavije. Poslužite ih uz nevjerojatno dobar umak koji ćete pripremiti od jednostavnih sastojaka koje zasigurno imate kod kuće. Nešto svježe salate i ručak za prste polizati je spreman.

Potrebno vam je:

  • 2 šalice krušnih mrvica
  • 2 žlice peršina
  • ½ šalice brašna
  • 150 ml mlijeka
  • ½ šalice majoneze
  • 2 žlice kapara ili kiselih krastavaca
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica crvene paprike
  • 10 gljiva
  • Sok jednog limuna
  • Korica pola limuna
  • Sol, papar
  • Ulje

Priprema:

  1. Pomiješajte krušne mrvice i peršin.
  2. Brašno stavite u zasebnu posudu.
  3. U drugoj posudi pomiješajte mlijeko i sok pola limuna, a u treću mješavinu mrvica i peršina u koju ste naknadno naribali koricu pola limuna.
  4. Očistite gljive i umočite ih u svaku od navedenih posudica.
  5. Ponovite postupak dok gljive ne budu u potpunosti prekrivene.
  6. Ulje zagrijte pa pržite gljive, a za to vrijeme pripremite umak.
  7. Pomiješajte majonezu, jedan sjeckani kiseli krastavac ili žlicu kapara, crvenu papriku, senf, sol, papar i ostatak limunovog soka.
  8. Poslužite toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.