gastro postao
Šampinjoni su idealni kao predjelo, ali kada ih nadopunite odličnim namirnicama, mogu postati odličan ručak.
Za ove gljive punjene pršutom i sirom možemo samo reći – njam. Ovo su zalogajčići, koje ćete praviti opet i opet. Ove punjene gljive idealne su kada želite na brzinu pripremiti ručak ili večeru. Njihov okus će biti otkriće za vaše nepce.
Umjesto šampinjona možete koristiti i druge gljive.
Potrebni sastojci:
- šampinjoni (količina po želji)
- pršut
- ricotta sir
- mladi luk
- origano
- papar
- topivi sir
Priprema:
- Napravite smjesu od ricotte, sitno narezanog pršuta te mladog luka, sve začinite origanom i paprom. Sol nije potrebna jer je pršut slan.
- Šampinjone oprati, maknuti im stručke te ih pripremiti za punjenje. Stručke sitno narezati i popržiti na malo maslinova ulje.
- Šampinjone puniti stručkima i smjesom od sira te ih prekriti s puno naribanog sira. Peći ih u pećnici oko 15 minuta na 190 °C.
Dobar tek!