Gotovo za tren: Pileće rolice sa sirom i špinatom

Thinkstock Rolice od pilećih prsa punjene špinatom i mozzarellom
Pomiješaj sireve poput mozzarelle i parmezana sa špinatom, začini češnjakom pa sve ubaci u pećnicu. Brzo, fino i jednostavno!
Vidi originalni članak

Vjerujemo kako si do sada već isprobala rolice sa sirom i špinatom, no uvjeravamo te kako će te ove u potpunosti osvojiti. Zbog aromatičnih dodataka poput špinata i parmezana, rolice pripremljene na ovaj način bit će posve drugačije od svih koje s do sada okusila. Ako želiš da jelo bude još sočnije, dodaj mu i umak od rajčice pa u rekordnom roku uživaj u sjajnom i raskošnom ručku.

Piletinu možeš poslužiti samu, uz rižu, tjesteninu, proso ili drugi prilog po želji.

 

Gruzijske patlidžan rolice s češnjakom i orasima

 

Pileće rolice sa sirom i špinatom

Sastojci: 

  • 1 pileća prsa narezana na šnicle
  • 4 šake špinata
  • 2 šalice mozzarelle
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 5 žlica sitno naribanog parmezana
  • 2 šalice krušnih mrvica
  • 60 g maslaca
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Postupak:

  1. Na malo maslinovog ulja propirjaj luk.
  2. Kada omekša, dodaj mu češnjak i špinat pa pirjaj dok špinat ne povene, 3-5 minuta.
  3. Posoli i popapri.
  4. Ohladi, a zatim dodaj ribanu mozzarellu i parmezan.
  5. Piletinu nareži na jednake šnicle, istuci ih, pa na svaki položi dio smjese i zarolaj ih. Kako nadjev ne bi iscurio, pomozi si čačkalicama.
  6. U manju posudu stavi krušne mrvice i uvaljaj piletinu u njih.
  7. Rasporedi po vatrostalnoj posudi pa na svaku rolicu dodaj komadić maslaca. 
  8. Radiš li umak od rajčica, pomiješaj pelate, dvije žlice maslinovog ulja, jedan režanj češnjaka, bosiljak, sol i papar. Stavi ga na dno posude pa u umak uroni piletinu.
  9. Pospi ostatkom mozzarelle i zapeci do zlatne boje, oko pola sata na 180 stupnjeva.

 

jelo od mesa Pileće rolice s gljivama u ovitku od slanine Video recept: Špek rolice: Savršen doručak za kišno jutro!

 

Posjeti Gastro.hr