Goveđi gulaš

Thinkstock
Pustite ukusnu varijantu s govedinom da lagano krčka i uživajte u savršenom toplom obroku
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 369

Potrebno vam je

  • 600 g govedina, mršava
  • 1 l goveđi temeljac
  • 1 žličica ružmarin
  • 1 žličica peršin, list
  • 3 kom krumpir, zreli
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 3 kom celer stabljika
  • 1 žličica kukuruzni škrob
  • 2 žličica voda
  • papar

Priprema

  1. U velikom loncu popržite luk na 2 žlice ulja dok omekša i postane staklast, a zatim dodajte meso i pirjajte dok posmeđi.
  2. Temeljac ulijte u lonac.
  3. Začinite s ružmarinom, peršinom i paprom pa zagrijte do vrenja. Zatim smanjite jačinu vatre, poklopite i kuhajte oko 1 sat.
  4. Dodajte krumpire, mrkvu i celer.
  5. Kukuruzni škrob ili brašno otopite u hladnoj vodi pa umiješajte u gulaš.
  6. Poklopite i nastavite kuhati još oko 1 sat.
Posjeti Gastro.hr