Grah na tostu? Fantastična ideja za doručak, ručak i večeru

Getty Images
Osim na žlicu, gusti grah idealno će se složiti i uz hrskavi tost, pa raskošan doručak i večeru ili pak nešto jednostavniji ručak podići na sasvim novu razinu.
Vidi originalni članak

Brza priprema na vaš će tost donijeti kremasti grah začinjen paprikom i slaninom, a na vama je samo da odlučite želite li ga poslužiti za doručak, ručak ili večeru.

Dodati mu možete i lisnatu zelenu salatu, pa čak i topljivi sir te iznenaditi sebe ili omiljene goste divnim, toplim comfort foodom stvorenim za nadolazeće hladne zimske dane.

 

U američkom stilu Chilli hot dog - savršen spoj graha, kobasice i sira

za prste polizati Ribollita: Toskansko varivo s grahom za hladne dane

 


Potrebno vam je:

  • 15 g maslaca
  • 4 kriške slanine
  • 1 mladi luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 paprika
  • 1 konzerva graha
  • 3 žlice pelata
  • Timijan
  • Lovor
  • Sol, papar
  • Kruh

Priprema:

  1. Zagrijte tavu i u njoj rastopite maslac. Dodajte narezanu slaninu i luk pa pirjajte na umjerenoj vatri tri minute, povremeno miješajući, da slanina dobije zlatnu boju i luk omekša.
  2. Dodajte papriku koju ste nasjeckali na rezance.
  3. Umiješajte grah. Posolite i popaprite. Dodajte lovor i timijan. Smanjite vatru te pirjajte dvije minute neprestano miješajući.
  4. Dok se grah i slanina pirjaju, prepecite kriške kruha na grill-tavi ili u pećnici. Na svaku krišku stavite mješavinu graha i poslužite još vruće i hrskavo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr