gastro postao
Osim na žlicu, gusti grah idealno će se složiti i uz hrskavi tost, pa raskošan doručak i večeru ili pak nešto jednostavniji ručak podići na sasvim novu razinu.
Brza priprema na vaš će tost donijeti kremasti grah začinjen paprikom i slaninom, a na vama je samo da odlučite želite li ga poslužiti za doručak, ručak ili večeru.
Dodati mu možete i lisnatu zelenu salatu, pa čak i topljivi sir te iznenaditi sebe ili omiljene goste divnim, toplim comfort foodom stvorenim za nadolazeće hladne zimske dane.
Potrebno vam je:
- 15 g maslaca
- 4 kriške slanine
- 1 mladi luk
- 1 režanj češnjaka
- 1 paprika
- 1 konzerva graha
- 3 žlice pelata
- Timijan
- Lovor
- Sol, papar
- Kruh
Priprema:
- Zagrijte tavu i u njoj rastopite maslac. Dodajte narezanu slaninu i luk pa pirjajte na umjerenoj vatri tri minute, povremeno miješajući, da slanina dobije zlatnu boju i luk omekša.
- Dodajte papriku koju ste nasjeckali na rezance.
- Umiješajte grah. Posolite i popaprite. Dodajte lovor i timijan. Smanjite vatru te pirjajte dvije minute neprestano miješajući.
- Dok se grah i slanina pirjaju, prepecite kriške kruha na grill-tavi ili u pećnici. Na svaku krišku stavite mješavinu graha i poslužite još vruće i hrskavo.
Dobar tek!