Grickajte zdravo: Napravite zobene keksiće

Thinkstock
Ako volite grickati zdravo ovo je odličan recept za vas.
Vidi originalni članak

Zobeni keksi su lagani za napraviti, predivno mirišu, a sastojke za njih možete mijenjati prema svojoj želji i volji ukućana.
Umjesto smeđeg šećera možete kombinirati med, agavin sirup ili slično, a ako vam crno brašno ne odgovara možete dodati integralno, zobeno ili obično meko bijelo.

U ove kekse možete dodati i dodatke po želji, poput brusnica, kokosa ili možda malo nasjeckane čokolade.

 

najbolje od jamieja Jamiejeve pločice sa zobenim pahuljicama

 

Potrebno vam je:

  • 150 grama maslaca
  • 100 grama smeđeg šećera
  • 50 grama bijelog šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice meda
  • 150 grama crnog brašna tip 850
  • 100 grama oštrog brašna
  • 150 grama zobenih pahuljica
  • Pola žličice soli
  • 1 žličica cimeta
  • Pola praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 150 grama suhog voća (grožđice,brusnice ili nasjeckane suhe smokve ili šljive)

 

brzo i jednostavno Zasladi jutro zobenom kašom s kakaom i bademima

 

Priprema:

  1. Umijesite maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Kad je smjesa sjedinjena, dodajte med. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, cimet, zobene pahuljice i suho voće.
  2. Sjedinite obje smjese te dodajte 2 jaja. Smjesu na sat vremena stavite u hladnjak.
  3. Grabite žličicom i oblikujte kuglice rukama te ih lagano pritisnite na papiru za pečenje s razmakom od 4 cm.
  4. Pecite na 180°C oko 7 minuta (odnosno dok ne počnu tamniti).
  5. Kad se keksi izvade iz pećnice vrlo su mekani no stajanjem se osuše i očvrsnu.
Posjeti Gastro.hr