gastro postao
Napravi domaće pločice od zobenih pahuljica, suhog voća i oraščića po receptu chefaJamieja Olivera
Priprema i pečenje ovih pločica traju sat vremena, a dobit ćeš 16 divnih poslastica koje mogu poslužiti kao doručak s nogu, međuobrok ili desert.
Ispeci ih za vikend i olakšaj si nadolazeći tjedan!
Sastojci:
- 250 g maslaca
- 250 g smeđeg šećera
- 4 žlice meda
- Prstohvat soli
- 100 g oraščića (poput lješnjaka i pistacije)
- 150 g suhog voća (brusnice, marelice, smokve)
- 350 g zobenih pahuljica
Priprema.
- Zagrij pećnicu na 150 stupnjeva. Posudu za pečenje (cca 20 x 30 cm) premaži maslacem.
- U tavicu stavi maslac, šećer, med i sol i otopi ne slaboj vatri. Povremeno pomiješaj.
- Nasjeckaj oraščiće i sušeno voće i dodaj ih u vruću smjesu. Ubaci i zobene pahuljice.
- Premjesti smjesu u posudu za pečenje i ravnomjerno je rasporedi. Peci 35-40 minuta, sve dok rubovi ne budu zlatni.
Pričekaj da se u potpunosti ohladi, a potom nareži i serviraj!