Recepti 06. studenoga 2018.

Jamiejeve pločice sa zobenim pahuljicama

foto: @jamieoliver, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Napravi domaće pločice od zobenih pahuljica, suhog voća i oraščića po receptu chefaJamieja Olivera

Priprema i pečenje ovih pločica traju sat vremena, a dobit ćeš 16 divnih poslastica koje mogu poslužiti kao doručak s nogu, međuobrok ili desert.

Ispeci ih za vikend i olakšaj si nadolazeći tjedan!

 

Možda vas zanima... Granola pizza izmamit će ti osmijeh na početku radnog tjedna Recepti

 

Sastojci:

  • 250 g maslaca
  • 250 g smeđeg šećera
  • 4 žlice meda
  • Prstohvat soli
  • 100 g oraščića (poput lješnjaka i pistacije)
  • 150 g suhog voća (brusnice, marelice, smokve)
  • 350 g zobenih pahuljica

 

 

Priprema.

  1. Zagrij pećnicu na 150 stupnjeva. Posudu za pečenje (cca 20 x 30 cm) premaži maslacem.
  2. U tavicu stavi maslac, šećer, med i sol i otopi ne slaboj vatri. Povremeno pomiješaj.
  3. Nasjeckaj oraščiće i sušeno voće i dodaj ih u vruću smjesu. Ubaci i zobene pahuljice.
  4. Premjesti smjesu u posudu za pečenje i ravnomjerno je rasporedi. Peci 35-40 minuta, sve dok rubovi ne budu zlatni.

 

 

Možda vas zanima... Banana granola s lješnjacima za savršen doručak Kolumne

 

Pričekaj da se u potpunosti ohladi, a potom nareži i serviraj!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.