Grickalica koja će vas oduševiti: Hrskavi slanutak

Thinkstock
Napravite zdrave domaće grickalice od slanutka, čilija i limete...
Vidi originalni članak

Svi smo skloni šuškanju s vrećicama čipsa i smokija, a nerijetko na dan utakmica zbog toga unesemo i dvostruko više kalorija no što bi trebali.

Ako vam oraščići i narezano voće kvare atmosferu, pripremite ovu jednostavnu grickalicu od slanutka iz konzerve. Ukusna je i hrskava, a zbog nje ćete zaboraviti na kupovni čips. 

 

može li jednostavnije? Doručak i grickalica: Krekeri od zobenih pahuljica

 

Sastojci:

  • 1 konzerva slanutka (cca 400 g)
  • 1 ½ žlica maslinova ulja
  • 1 ½ žličica mljevenog čilija
  • 1 ½ žličica naribane korice limete
  • ¼ žličice soli

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Slanutak ocijedite i osušite uz pomoć papirnatih ubrusa.
  3. Prelijte slanutak maslinovim uljem, promiješajte i položite na lagano namašćeni lim.
  4. Pecite otprilike pola sata, sve dok slanutak ne postane hrskav. Nakon 15 minuta pečenja obavezno promiješajte. 
  5. Pomiješajte pečeni slanutak s mljevenim čilijem i koricom limete. 

 

Grickajte još slasnije Domaći umak od vrhnja i luka slaže se uz baš svaku grickalicu

 

Uživajte u grickanju!

 

Posjeti Gastro.hr