Recepti 22. svibnja 2018.

Domaći umak od vrhnja i luka slaže se uz baš svaku grickalicu

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Volite li čips s okusom vrhnja i luka, ovaj umak oduševit će vas na nekoliko razina. Poslužite ga uz zdrave i one manje zdrave grickalice i osvojite baš svakog u društvu.

Idealno se slaže uz sirove štapiće mrkve, celera i krastavce, ali i uz krekere, čips i grisine. Pripremite jednostavan umak od luka i vrhnja, pa zadivite baš svakog tko će ga isprobati.

 

Možda vas zanima... Grčki jogurt sjajno nadopunjuje baš svako jelo Špajza

 

Zaboravite na umjetne okuse čipsa, ispecite najhrskavije krumpiriće i poslužite ih uz domaći dip kojem ćete se i sami svakako poželjeti vratiti. Osim uz grickalice, ovaj umak bit će sjajan dodatak sendvičima, tortiljama i prženim zalogajima.

 

Možda vas zanima... Top 5 dipova: Zagrabite slasni umak Recepti Peceni krumpir Možda vas zanima... Tajna hrskavih pečenih krumpira Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 2 čašice kiselog vrhnja
  • 3 žlice majoneze
  • 1 luk
  • Prstohvat češnjaka u prahu
  • Prstohvat papra
  • Sol
  • Maslinovo ulje
  • Vlasac

Postupak pripreme:

  1. Na tavi zagrijte ulje, a za to vrijeme sitno nasjeckajte luk.
  2. Kada se ulje zagrijalo, dodajte mu luk i pirjajte dok se ne karamelizira, oko 20 minuta.
  3. Maknite s vatre i ohladite.
  4. U posudicu stavite vrhnje, majonezu i začine, pa dodajte luk.
  5. Dobro pomiješajte, a po želji možete i izblendati.
  6. Spremite u hladnjak do posluživanja.
  7. Na kraju pospite sitno sjeckanim vlascem.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.