gastro postao
Volite li čips s okusom vrhnja i luka, ovaj umak oduševit će vas na nekoliko razina. Poslužite ga uz zdrave i one manje zdrave grickalice i osvojite baš svakog u društvu.
Idealno se slaže uz sirove štapiće mrkve, celera i krastavce, ali i uz krekere, čips i grisine. Pripremite jednostavan umak od luka i vrhnja, pa zadivite baš svakog tko će ga isprobati.
Zaboravite na umjetne okuse čipsa, ispecite najhrskavije krumpiriće i poslužite ih uz domaći dip kojem ćete se i sami svakako poželjeti vratiti. Osim uz grickalice, ovaj umak bit će sjajan dodatak sendvičima, tortiljama i prženim zalogajima.
Potrebno vam je:
- 2 čašice kiselog vrhnja
- 3 žlice majoneze
- 1 luk
- Prstohvat češnjaka u prahu
- Prstohvat papra
- Sol
- Maslinovo ulje
- Vlasac
Postupak pripreme:
- Na tavi zagrijte ulje, a za to vrijeme sitno nasjeckajte luk.
- Kada se ulje zagrijalo, dodajte mu luk i pirjajte dok se ne karamelizira, oko 20 minuta.
- Maknite s vatre i ohladite.
- U posudicu stavite vrhnje, majonezu i začine, pa dodajte luk.
- Dobro pomiješajte, a po želji možete i izblendati.
- Spremite u hladnjak do posluživanja.
- Na kraju pospite sitno sjeckanim vlascem.
Dobar tek!