gastro postao
Isprobajte još jedan interesantan način pripreme krumpira...
Nemojte samo ubaciti krumpire u pećnicu – najprije ih skuhajte u mješavini jabučnog octa i vode. Uz malo soli i strpljenja, poslužit ćete izuzetno ukusan prilog.
Savršeno funkcioniraju uz gotovo svaki komad mesa, ali i kao grickalica. Možete ih posuti svježim vlascem ili ih poslužiti uz osvježavajući umak od vrhnja.
Sastojci:
- 1 kg sitnijeg krumpira
- 200 ml jabučnog octa
- 1 žlica soli
- 2 žlice maslinovog ulja
- voda
Priprema:
- Krumpire očistite i prepolovite.
- Premjestite ih u posudu s octom i soli i ulijte vodu kako bi prekrili krumpire.
- Kuhajte 15-20 minuta i maknite s vatre kada ih budete mogli probosti vilicom.
- Ocijedite krumpire i obrišite krpom višak vode.
- Premjestite ih na papir za pečenje, prelijte maslinovim uljem i pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
- Izvadite ih iz pećnice kada postanu hrskavi i začinite ih po potrebi.
Dobar tek!