Recepti 10. svibnja 2018.

Danas kuhamo: Složenac od piletine i krumpira

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sočni složenac od piletine u krumpira odlična je ideja za jednostavan i ukusan ručak.

Ukusna kombinacija hrskave slanine, krumpira i pečene piletine s otopljenim sirom  je sve što jedan ručak treba. Kombinirajte ovaj recept sa svježom zelenom salatom i kompletan obrok je tu.

 

Složenac Možda vas zanima... Brzi ručak: Složenac s piletinom, tjesteninom i povrćem Recepti Možda vas zanima... Složenac od mljevenog mesa s keljom i batatom Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 400 g pilećih prsa narezanih na kockice
  • 4 krumpira srednje veličine
  • 200 g slanine tanko narezane na fete
  • 200 g goude
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica brašna
  • 100 ml mlijeka
  • 1 žličica origana
  • 1 žličica bosiljka
  • sol i papar po ukusu (za umak)

Postupak pripreme:

  1. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Namastite dublju posudu za pečenje tipa vatrostalna.
  2. Krumpir ogulite i narežite na kockice.
  3. Posložite pola krumpira po cijeloj površini posude za pečenje. Zatim na krumpir dodajte pola količine pilećih prsa. Posolite i popaprite. Zatim posložite 100 g slanine i 100 g naribanog sira i ponovite kompletan postupak još jednom s preostalom polovicom sastojaka. 
  4. U posebnoj posudi pomiješajte vrhnje za kuhanje, mlijeko, žlicu brašna origano i bosiljak. Dobro promiješajte i dodajte malo soli i papra, po ukusu.
  5. Umak prelijte preko složenca. Složenac prekrijte aluminijskom folijom i pecite 30 minuta. Nakon 30 minuta uklonite foliju i pecite još 20 minuta. Provjerite je li krumpir pečen, ako je pečen, složenac je gotov. 
  6. Poslužite uz svježu zelenu salatu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.