gastro postao
Sočni složenac od piletine u krumpira odlična je ideja za jednostavan i ukusan ručak.
Ukusna kombinacija hrskave slanine, krumpira i pečene piletine s otopljenim sirom je sve što jedan ručak treba. Kombinirajte ovaj recept sa svježom zelenom salatom i kompletan obrok je tu.
Potrebno vam je:
- 400 g pilećih prsa narezanih na kockice
- 4 krumpira srednje veličine
- 200 g slanine tanko narezane na fete
- 200 g goude
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
- 300 ml vrhnja za kuhanje
- 1 žlica brašna
- 100 ml mlijeka
- 1 žličica origana
- 1 žličica bosiljka
- sol i papar po ukusu (za umak)
Postupak pripreme:
- Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Namastite dublju posudu za pečenje tipa vatrostalna.
- Krumpir ogulite i narežite na kockice.
- Posložite pola krumpira po cijeloj površini posude za pečenje. Zatim na krumpir dodajte pola količine pilećih prsa. Posolite i popaprite. Zatim posložite 100 g slanine i 100 g naribanog sira i ponovite kompletan postupak još jednom s preostalom polovicom sastojaka.
- U posebnoj posudi pomiješajte vrhnje za kuhanje, mlijeko, žlicu brašna origano i bosiljak. Dobro promiješajte i dodajte malo soli i papra, po ukusu.
- Umak prelijte preko složenca. Složenac prekrijte aluminijskom folijom i pecite 30 minuta. Nakon 30 minuta uklonite foliju i pecite još 20 minuta. Provjerite je li krumpir pečen, ako je pečen, složenac je gotov.
- Poslužite uz svježu zelenu salatu.
Dobar tek!