Recepti 01. prosinca 2017.

Složenac od mljevenog mesa s keljom i batatom

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Sjajan sezonski složenac idealna je ideja za brzinski ručak tijekom tjedna.

Red batata, red kelja, pa red mljevenog mesa, ovaj složenac mogli bismo nazvati zdravijom varijantom musake. Posložite slojeve, ubacite u pećnicu pa sve dobro zapecite.

 

musaka Možda vas zanima... Grčki specijalitet: Kremasta povrtna musaka Recepti

 

Za dodatan užitak, zadnjem sloju dodajte nekoliko vrsta aromatičnih sireva poput cheddara i grana padano sira. 

 

Musaka od patlidžana Možda vas zanima... Povrtni užitak: Musaka od patlidžana Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Potrebno vam je:

  • 400 g mljevenog mesa
  • 700 g batata
  • 600 g kelja
  • 200 g luka
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 1 jaje
  • 50 g tvrdog sira
  • ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list

Priprema:

  1. Na zagrijanom ulju propirjajte nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i prema potrebi podlijevajte vodom ili temeljcem pa sve kuhajte 30 minuta.
  2. Batat ogulite, operite i narežite na vrlo tanke ploške. Kelj očistite, operite, narežite na tanke rezance, kratko prokuhajte u slanoj vodi, a zatim procijedite.
  3. Potom u namašćenu vatrostalnu posudu istresite polovicu narezanoga batata, po batatu posložite sve meso, a po mesu kelj.
  4. Na kraju rasporedite drugu polovicu batata, prelijte preljevom od jaja, kiselog vrhnja, nasjeckanog peršina i naribanoga tvrdog sira.
  5. Pecite u pećnici oko 30 minuta na 200 stupnjeva.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.