gastro postao
Napravite zdrave domaće grickalice od slanutka, čilija i limete...
Svi smo skloni šuškanju s vrećicama čipsa i smokija, a nerijetko na dan utakmica zbog toga unesemo i dvostruko više kalorija no što bi trebali.
Ako vam oraščići i narezano voće kvare atmosferu, pripremite ovu jednostavnu grickalicu od slanutka iz konzerve. Ukusna je i hrskava, a zbog nje ćete zaboraviti na kupovni čips.
Sastojci:
- 1 konzerva slanutka (cca 400 g)
- 1 ½ žlica maslinova ulja
- 1 ½ žličica mljevenog čilija
- 1 ½ žličica naribane korice limete
- ¼ žličice soli
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Slanutak ocijedite i osušite uz pomoć papirnatih ubrusa.
- Prelijte slanutak maslinovim uljem, promiješajte i položite na lagano namašćeni lim.
- Pecite otprilike pola sata, sve dok slanutak ne postane hrskav. Nakon 15 minuta pečenja obavezno promiješajte.
- Pomiješajte pečeni slanutak s mljevenim čilijem i koricom limete.
Uživajte u grickanju!