Grilajte piletinu mariniranu u jogurtu

Thinkstock Donosimo 6 provjerenih savjeta kako ih pripremiti poput pravih majstora i kako da uvijek ispadnu savršena.
Recepata za jela s grilla nikad dosta!
Vidi originalni članak

Ovo je osvježavajuća ljetna kombinacija oko koje zaista nema puno posla. Možete se osloniti na instinkt i pažljivo pratiti kako se piletina peče ili se poslužiti termometrom i maknuti je s grilla kada unutrašnjost dosegne temperaturu od 73 stupnja.

Poslužite sočna prsa u marinadi od jogurta s grillanim limunom, sezonskom salatom i pekarskim krumpirom.

 

Slasno i jednostavno Piletina u hrskavom omotaču od parmezana
 

Sastojci:

  • 1 kilogram pilećih prsa
  • 2 limuna/limete
  • 250 ml jogurta
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 žličice soli
  • ½ žličice papra


Priprema:

  1. Jedan Limun/ limetu narežite na kolutove debele otprilike centimetar. Naribajte koricu drugog i iscijedite ga.
  2. U sok i koricu od limuna dodajte jogurt, nasjeckani češnjak, sol i papar.
  3. Prelijte marinadu u vrećicu za hranu sa zatvaračem i dodajte pileće filete. Zatvorite vrećicu, preokrenite je nekoliko puta kako bi marinada pokrila svaki dio mesa i stavite u hladnjak na pola sata.
  4. Pecite na grillu 4-5 minuta s jedne strane, a zatim preokrenite i pecite još toliko. Pričekajte pet minuta prije no što ih krenete rezati.
  5. Na grill stavite i kolutove limuna i pecite do tri minute sa svake strane.


PROLJETNI UŽITAK Grill piletina na salati s avokadom i đumbirom

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr