gastro postao
Recepata za jela s grilla nikad dosta!
Ovo je osvježavajuća ljetna kombinacija oko koje zaista nema puno posla. Možete se osloniti na instinkt i pažljivo pratiti kako se piletina peče ili se poslužiti termometrom i maknuti je s grilla kada unutrašnjost dosegne temperaturu od 73 stupnja.
Poslužite sočna prsa u marinadi od jogurta s grillanim limunom, sezonskom salatom i pekarskim krumpirom.
Sastojci:
- 1 kilogram pilećih prsa
- 2 limuna/limete
- 250 ml jogurta
- 3 režnja češnjaka
- 2 žličice soli
- ½ žličice papra
Priprema:
- Jedan Limun/ limetu narežite na kolutove debele otprilike centimetar. Naribajte koricu drugog i iscijedite ga.
- U sok i koricu od limuna dodajte jogurt, nasjeckani češnjak, sol i papar.
- Prelijte marinadu u vrećicu za hranu sa zatvaračem i dodajte pileće filete. Zatvorite vrećicu, preokrenite je nekoliko puta kako bi marinada pokrila svaki dio mesa i stavite u hladnjak na pola sata.
- Pecite na grillu 4-5 minuta s jedne strane, a zatim preokrenite i pecite još toliko. Pričekajte pet minuta prije no što ih krenete rezati.
- Na grill stavite i kolutove limuna i pecite do tri minute sa svake strane.
Dobar tek!