Grissini - hrskavi domaći štapići gotovi u tren

Goran Stanzl/PIXSELL
Na proteklom gastro meetup-u slavili smo humus na najbolji mogući način, pa nam je tako Andrea s bloga Cukar pripremila brze, jednostavne i hrskave grissine.
Vidi originalni članak

Andrea je ponosna vlasnica bloga Cukar već dugi niz godina, ali i redovan, rađo viđen gost naših gastro meetup-ova. Ono zbog čega volimo Andreine recepte jest činjenica da nas često iznenađuje naizgled jednostavnim kombinacijama sjajnih okusa. Tako je bilo i ovog puta.

Tema posljednjeg meetup-a bila su peciva i grickalice koje se najbolje slažu uz Argeta humus pa nam je tako Andrea pripremila hrskave grissine. Ovo je ujedno i jedan od njezinih jednostavnijih recepata sa zajedničkih druženje, a samim time i savršen za isprobavanje već danas.

 

gastrolovci Tips&tricks: Otkrivamo vam kako upariti grickalice i hummus

 

Recept pronađite u nastavku, a kako nam je bilo na Argeta meetup-u, pogledajte u videu.

 


Potrebno vam je:

  • 200 g bijelog oštrog brašna
  • 100 g integralnog brašna
  • 1 instant kvasac
  • 100 ml tople vode
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice maslinovog ulja (još malo za premazivanje)
  • sitno sjeckano bilje po ukusu 
  • sezam
  • masline
  • Argeta humus s paprikom


Postupak pripreme:

  1. Pomiješajte sve suhe sastojke i dodajte im kvasac, vodu, ulje i začine. 
  2. Umijesite čvrsto tijesto.
  3. Zamotajte ga u foliju i ostavite ga odmarati nekih pola sata.
  4. Razdijelite tijesto na četiri jednaka dijela. U jedan ili dva dijela po želji umiješajte crne masline, a jedan sezam. 
  5. Svaki dio malo stanjite valjkom pa ga provucite kroz mašinu za tjesteninu kako bi dobili jednake trakice. Ovo možete raditi i ručno. 
  6. Trakice složite na lim obložen papirom za pečenje, ostavite ih da odmore još nekih dvadesetak minuta te ih pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, 5 – 6 minuta. 
  7. Grissine poslužite uz Argeta humus s paprikom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr