Andrea je ponosna vlasnica bloga Cukar već dugi niz godina, ali i redovan, rađo viđen gost naših gastro meetup-ova. Ono zbog čega volimo Andreine recepte jest činjenica da nas često iznenađuje naizgled jednostavnim kombinacijama sjajnih okusa. Tako je bilo i ovog puta.
Tema posljednjeg meetup-a bila su peciva i grickalice koje se najbolje slažu uz Argeta humus pa nam je tako Andrea pripremila hrskave grissine. Ovo je ujedno i jedan od njezinih jednostavnijih recepata sa zajedničkih druženje, a samim time i savršen za isprobavanje već danas.
Recept pronađite u nastavku, a kako nam je bilo na Argeta meetup-u, pogledajte u videu.
Potrebno vam je:
- 200 g bijelog oštrog brašna
- 100 g integralnog brašna
- 1 instant kvasac
- 100 ml tople vode
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
- 2 žlice maslinovog ulja (još malo za premazivanje)
- sitno sjeckano bilje po ukusu
- sezam
- masline
- Argeta humus s paprikom
Postupak pripreme:
- Pomiješajte sve suhe sastojke i dodajte im kvasac, vodu, ulje i začine.
- Umijesite čvrsto tijesto.
- Zamotajte ga u foliju i ostavite ga odmarati nekih pola sata.
- Razdijelite tijesto na četiri jednaka dijela. U jedan ili dva dijela po želji umiješajte crne masline, a jedan sezam.
- Svaki dio malo stanjite valjkom pa ga provucite kroz mašinu za tjesteninu kako bi dobili jednake trakice. Ovo možete raditi i ručno.
- Trakice složite na lim obložen papirom za pečenje, ostavite ih da odmore još nekih dvadesetak minuta te ih pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, 5 – 6 minuta.
- Grissine poslužite uz Argeta humus s paprikom.
Dobar tek!