Malo na žlicu: Gusto varivo od kelja i kobasica

Fino, hranjivo varivo s tjesteninom, keljom, kobasicom i grahom za odmor od roštiljskog vikenda
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 818

Potrebno vam je

  • 1 kom kelj glavati
  • 250 g kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 430 g grah, bijeli
  • lovorov list
  • 1.50 l pileći temeljac
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 150 g tjestenina s jajima

Priprema

  1. Kobasicu narežite na kolutove i kratko prepržite u dubokom loncu. Izvadite i ostavite sa strane.
  2. U isti lonac dodajte malo maslinova ulja pa prepržite sitno nasjeckani luk, dodajte češnjak i kelj nasjeckan na trakice. Promiješajte, smanjite vatru, poklopite i pustite da kelj uvene, uz povremeno miješanje. Posolite i popaprite.
  3. Kada je kelj uvenuo dodajte ocijeđeni i isprani grah, lovorov list, kobasicu i pileći temeljac, pustite da prokuha, pa smanjite vatru i kuhajte još 10 minuta. Dodajte tjesteninu i kuhajte još 5 minuta. Poslužite toplo.
Posjeti Gastro.hr