Harmonija okusa: Popečci s tikvicama i graškom

Thinkstock
Bez obzira na to da li volite tikvice ili ne, ove popečke ćete obožavati
Vidi originalni članak

Iskoristite sezonu tikvica i graška i napravite ukusne zalogaje koje možete nositi sa sobom i na posao.

Bilo da ste obožavatelj tikvica ili ne, harmonija okusa ovih popečaka u kombinaciji s graškom neće vas ostaviti ravnodušnima, a toliko su jednostavni za pripremu.

 

salata Toplo hladna pileća salata s tikvicama i gljivama

 

jelo od mesa Danas ručamo: Piletina u panceti s porilukom i graškom

 

Potrebno vam je:

  • 120 g graška
  • 2 tikvice
  • 1 režanj češnjak
  • 2 mlada luka
  • 125 g feta sira
  • 1 žlica kopra
  • 1 žlica mente
  • muškatni oraščić
  • 80 g brašna
  • 2 jaja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol

Priprema:

  1. Ogulite tikvice i naribajte ih. Mladi luk sitno nasjeckajte. Prepržite ga na maslinovom ulju, dodajte zgnječeni češnjak.
  2. Nakon minutu dodajte tikvice i mladi grašak. Kuhajte na laganoj vatri par minuta, maknite s vatre i ostavite neka se ohladi.
  3. Prebacite sve u veliku posudu, dodajte izmrvljeni sir, sjeckano začinsko bilje, muškatni oraščić, sol i papar, pa na kraju umućena jaja. Po potrebi dodajte malo mlijeka, ako je smjesa pregusta.
  4. Zagrijte ulje za prženje i pržite smjesu oblikovanu u popečke, sa svake strane oko 3 minute.
  5. Vadite ih na kuhinjski ubrus, ostavite neka se ocijede, pa poslužite s umakom od jogurta u koji ste narezali svježi kopar i krastavce.
Posjeti Gastro.hr