Hrskave domaće napolitanke od kokosa

Thinkstock
Napolitanke pripremljene kod kuće istog će trenutka nadmašiti baš svake kupovne...
Vidi originalni članak

Lagana kokos krema od karamela sa slatkim vrhnjem između hrskavih oblatna oduševit će vas i vaše najbliže.

 

Domaće piškote gotove su dok kažeš keks

 

Ne sumnjamo da će vas najprije osvojiti jednostavna priprema, a zatim i pahuljast okus divnih domaćih slatkiša. Preostaje još samo ukrasiti ove slatkiše otopljenom čokoladom i uživanje u hrskavim domaćim napolitankama može početi. 

 

Kakav spoj! Bliže nego ikad: Sladoled od kokosa i čokolade

Hrskavi slatkiš Domaće napolitanke s kremom od badema

 

 

Sastojci:

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 g šećera
  • 100 g kokosovog brašna
  • Čokolada po izboru
  • Oblatne

Priprema:

  1. Šećer stavite u posudu pa pustite da se otopi i poprimi zlatnu boju, a zatim ga maknite s vatre i umiješajte vrhnje za kuhanje sobne temperature.
  2. Dobro pomiješajte pa vratite na vatru na još nekoliko minuta dok ne dobijete gusti umak.
  3. Ponovno maknite s vatre pa dodajte kokosovo brašno i izmiješajte.
  4. Pripremite dvije oblatne te ih prepolovite.
  5. Pustite da se lagano ohladi, a zatim kremom premažite polovicu jedne oblatne.
  6. Prekrijte drugom polovicom koju ćete također premazati i na vrh stavite treću polovicu ili pak se zadržite na tek dvije polovice oblatne, ovisno o vlastitom ukusu.
  7. Ostavite na hladnijem mjestu oko pola sata, a zatim režite na manje komadiće.
  8. Otopite čokoladu s maslacem i vilicom napravite šare po napolitankama.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr