gastro postao
Napolitanke pripremljene kod kuće istog će trenutka nadmašiti baš svake kupovne...
Lagana kokos krema od karamela sa slatkim vrhnjem između hrskavih oblatna oduševit će vas i vaše najbliže.
Ne sumnjamo da će vas najprije osvojiti jednostavna priprema, a zatim i pahuljast okus divnih domaćih slatkiša. Preostaje još samo ukrasiti ove slatkiše otopljenom čokoladom i uživanje u hrskavim domaćim napolitankama može početi.
Sastojci:
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 g šećera
- 100 g kokosovog brašna
- Čokolada po izboru
- Oblatne
Priprema:
- Šećer stavite u posudu pa pustite da se otopi i poprimi zlatnu boju, a zatim ga maknite s vatre i umiješajte vrhnje za kuhanje sobne temperature.
- Dobro pomiješajte pa vratite na vatru na još nekoliko minuta dok ne dobijete gusti umak.
- Ponovno maknite s vatre pa dodajte kokosovo brašno i izmiješajte.
- Pripremite dvije oblatne te ih prepolovite.
- Pustite da se lagano ohladi, a zatim kremom premažite polovicu jedne oblatne.
- Prekrijte drugom polovicom koju ćete također premazati i na vrh stavite treću polovicu ili pak se zadržite na tek dvije polovice oblatne, ovisno o vlastitom ukusu.
- Ostavite na hladnijem mjestu oko pola sata, a zatim režite na manje komadiće.
- Otopite čokoladu s maslacem i vilicom napravite šare po napolitankama.
Dobar tek!