Recepti 17. kolovoza 2017.

Hrskave domaće napolitanke od kokosa

napolitanke od kokosa
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Napolitanke pripremljene kod kuće istog će trenutka nadmašiti baš svake kupovne...

Lagana kokos krema od karamela sa slatkim vrhnjem između hrskavih oblatna oduševit će vas i vaše najbliže.

 

piškote Možda vas zanima... Domaće piškote gotove su dok kažeš keks None

 

Ne sumnjamo da će vas najprije osvojiti jednostavna priprema, a zatim i pahuljast okus divnih domaćih slatkiša. Preostaje još samo ukrasiti ove slatkiše otopljenom čokoladom i uživanje u hrskavim domaćim napolitankama može početi. 

 

Možda vas zanima... Bliže nego ikad: Sladoled od kokosa i čokolade Recepti Možda vas zanima... Domaće napolitanke s kremom od badema Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Sastojci:

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 g šećera
  • 100 g kokosovog brašna
  • Čokolada po izboru
  • Oblatne

Priprema:

  1. Šećer stavite u posudu pa pustite da se otopi i poprimi zlatnu boju, a zatim ga maknite s vatre i umiješajte vrhnje za kuhanje sobne temperature.
  2. Dobro pomiješajte pa vratite na vatru na još nekoliko minuta dok ne dobijete gusti umak.
  3. Ponovno maknite s vatre pa dodajte kokosovo brašno i izmiješajte.
  4. Pripremite dvije oblatne te ih prepolovite.
  5. Pustite da se lagano ohladi, a zatim kremom premažite polovicu jedne oblatne.
  6. Prekrijte drugom polovicom koju ćete također premazati i na vrh stavite treću polovicu ili pak se zadržite na tek dvije polovice oblatne, ovisno o vlastitom ukusu.
  7. Ostavite na hladnijem mjestu oko pola sata, a zatim režite na manje komadiće.
  8. Otopite čokoladu s maslacem i vilicom napravite šare po napolitankama.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.