gastro postao
Kolači s piškotama više nikada neće biti isti.
Vaš tiramisu neopisivo je bolji ako se upustite u pripremu domaćih piškota. Potrebna su vam svega tri sastojka, a rezultat koji dobijete je i više nego zadovoljavajuć. Lako je moguće da ovakve prhke i slatke piškote postanu vaš novi najdraži slatkiš. Umočite ih u neku finu kremu i uživajte u pravoj domaćoj slastici. Piškoti pripremljeni na ovaj način mogu stajati i do dva tjedna u zatvorenoj posudi.
Potrebno vam je:
- 2 šalice šećera
- 3 jaja
- 1 šalica brašna
Piprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Istucite jaja i šećer pa kuhajte na pari dok smjesa ne dosegne temperaturu od 45 stupnjeva, oko 2-3 minute.
- Trebala bi biti svjetlija i kremaste teksture.
- Lagano dodajte brašno i miješajte dok smjesa ne bude ujednačena i kremasta.
- Na papir za pečenje istisnite smjesu za piškote pomoću slastičarske vrećice.
- Pospite šećerom i pecite između 6 do 8 minuta, dok piškote se piškote ne povećaju, postanu suhe i dobiju zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohlade.
- Ukoliko ih nećete koristiti odmah, ostavite ih na otvorenom preko noći pa ih spremite u posudu.
Dobar tek!