10. kolovoza 2016.

Domaće piškote gotove su dok kažeš keks

piškote
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kolači s piškotama više nikada neće biti isti.

Vaš tiramisu neopisivo je bolji ako se upustite u pripremu domaćih piškota. Potrebna su vam svega tri sastojka, a rezultat koji dobijete je i više nego zadovoljavajuć. Lako je moguće da ovakve prhke i slatke piškote postanu vaš novi najdraži slatkiš. Umočite ih u neku finu kremu i uživajte u pravoj domaćoj slastici. Piškoti pripremljeni na ovaj način mogu stajati i do dva tjedna u zatvorenoj posudi.

Potrebno vam je:

  • 2 šalice šećera
  • 3 jaja
  • 1 šalica brašna

Piprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Istucite jaja i šećer pa kuhajte na pari dok smjesa ne dosegne temperaturu od 45 stupnjeva, oko 2-3 minute.
  3. Trebala bi biti svjetlija i kremaste teksture.
  4. Lagano dodajte brašno i miješajte dok smjesa ne bude ujednačena i kremasta.
  5. Na papir za pečenje istisnite smjesu za piškote pomoću slastičarske vrećice.
  6. Pospite šećerom i pecite između 6 do 8 minuta, dok piškote se piškote ne povećaju, postanu suhe i dobiju zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohlade.
  7. Ukoliko ih nećete koristiti odmah, ostavite ih na otvorenom preko noći pa ih spremite u posudu. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.