Hrskavi čokoladni biscotti s lješnjacima

Thinkstock
Oduševite sebe i svoje ukućane ovim predivnim keksićima!
Vidi originalni članak

Super jednostavni keksići koje ćete brzo napraviti, a još brže pojesti! Ako im dodate pržene lješnjake, pretvaraju se u pravu malu hrskavu poslasticu! Ako ih ipak nećete moći sami sve pojesti, lijepo ih zapakirajte i poklonite nekom, jer oni su upravo sjajan poklon!

Sastojci:

  • 2 1/4 šalice glatkog brašna
  • 1/2 šalice kakao praha
  • 1 2/3 šalice šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 3 cijela jaja
  • 4 žumanjka
  • 1 žlica Amaretta
  • 3/4 šalice lješnjaka
  • 1/2 šalice čokoladnih kapljica

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. U jednoj posudi pomiješati brašno, šećer i kakao, a u drugoj jaja, žumanjke i Amaretto
  3. Pomiješati suhe i mokre sastojke i miješati ih oko minutu - dok se ne sjedine
  4. Dodati čokoladne kapljice i lješnjake i miješati dok se sve ne sjedini
  5. Tijesto podijeliti na 3 jednaka dijela i zarolati ga u valjke (duge 25 cm, široke 5 cm) i staviti na papir za pečenje
  6. Peći 20 minuta (sva tri komada zajedno)
  7. Izvaditi iz pećnice i narezati na dijagonalne komade, otprilike 2 cm široke
  8. Peći ih još 20 minuta, na smanjenoj temperaturi (135 stupnjeva)
  9. Izvaditi ih da se ohlade
  10. Ohlađene možete umočiti u rastopljenu čokoladu (ili čak bijelu čokoladu radi boljeg efekta) 

Ovako pripremljeni, biscotti mogu stajati, zatvoreni i na suhom, oko tjedan dana.

Posjeti Gastro.hr