Špajza 21. prosinca 2016.

Darujte od srca: Lista sjajnih ideja za jestive poklone

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Keksići, začini, likeri... Donosimo vam čitav niz sjajnih ideja za jestive poklone koji će oduševiti vaše najdraže gurmane

Božić je vrijeme ljubavi, zajedništva i, iako ponekad to ne želimo priznati - darivanja. Imate li prijatelje koji s vama dijele strast za kuhanje, a omiljena zajednička druženja su vam upravo ona u kuhinji, jestivi pokloni bit će sjajno rješenje ovih blagdana. Jednostavno, ukusno i očaravajuće, što još možete poželjeti?

Domaći keksići nalaze se na prvom mjestu naše liste. Jednostavni su za pripremu, možete ih napraviti velik broj, a pokoji sačuvajte i za vlastito uživanje. Izaberite recept za neke od naših omiljenih božićnih keksića, bacite se na pečenje i slatkim iznenađenjem razveselite najbliže.

Možda vas zanima... Kombinacija koja osvaja: Keksići od čokolade i peperminta Recepti Možda vas zanima... Slatki gingerbread čovječuljci koji su osvojili svijet Recepti Raspuknuti keksi Možda vas zanima... Slatki prijedlog: Raspuknuti keksići None Možda vas zanima... Pripremite se za blagdane: Slatki keksići s pekmezom Recepti

keksići  | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Ako pak i niste baš od pripreme kolača i keksića, a voljeli biste pokloniti nešto od srca, pa čak i zdravo - domaća granola bit će sjajan odabir. Izaberite neki od recepata koji će najviše odgovarati vašim prijateljima i krenite s brzinskom pripremom grickalica koje će na najljepši način zasladiti baš svako jutro.

granola Možda vas zanima... Fantastičan doručak: domaća granola od meda i kikirikija None Čokoladna granola Možda vas zanima... Čokoladna granola za najbolji početak dana Kolumne


Imate li višak staklenki, nemojte ih bacati. Odaberite začine i čajeve koji bi se vašim najdražima najviše mogli svidjeti, u kombinaciju ubacite koju mašnicu i originalan poklon je tu!

Začini | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Imate li prijatelja koji više od svega voli pojesti dobru pitu, dajte mu priliku da ih od sada priprema sam. Slasnu pitu upakirajte u kakav lijep kalup za pečenje, upakirajte u celofan ili ostavite baš onako kako je izašlo iz pećnice i razveselite nečije nepce.



Likeri su itekako dobar odabir za ovo blagdansko doba. Osim što će na savršen način ugrijati tijelo, cijelo će obiteljsko ili pak prijateljsko druženje proteći u veselom raspoloženju. Sezona je limuna i naranča pa će upravo dobar limoncello ili liker od naranče biti sjajan način da najdražima pokažete koliko veselja im želite u nadolazećoj godini.

Možda vas zanima... Limoncello Recepti Limoncello Možda vas zanima... Pomiješaj voće sa šećerom i za dva tjedna stiže limoncello None Limoncello | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Džemovi, pekmezi, marmelade ili pak prava domaća karamela najbolje će proći kod najvećih sladokusaca. Upakirajte ih u ukrasnu teglicu, dodajte koji ukras i spremni ste za darivanje!

Džem od slanine Možda vas zanima... Zaboravite voće: Stiže džem od slanine - najfinija stvar koju ćete probati None Možda vas zanima... Miriše na bakinu kuhinju: Slatki džem od dunje Recepti

karamela | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Domaća čokolada s orašastim plodovima i suhim voćem razveselit će svakog ljubitelja čokolade, a vama uvelike olakšati pripreme za Božić. Odaberite omiljenu tamnu čokoladu, otopite je i ukrasite dodacima po želji. Može li jednostavnije?

Možda vas zanima... Okusi francuske tradicije: Čokoladni mendiants Recepti

Začinska sol sjajan je svakom jelu. Spajajte kombinacije s obzirom na ukus vaših prijatelja, a ideje potražite među našim receptima. Dobri vam blagdani!

začinska sol Možda vas zanima... Pripremite sami svoju idealnu začinsku sol None

začinska sol | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.