23. srpnja 2016.

Fantastičan doručak: domaća granola od meda i kikirikija

granola
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Upustite se u pripremu divne granole pune okusa koja će uljepšati svaki početak dana.

Ljepota koja leži u pripremi domaće granole krije se u slobodnom biranju okusa. Ubacujte ono što odgovara upravo vama, zdrave koštice, maslac od kikirikija i med koji dodatno začini cijelu stvar. U ovu bazičnu mješavinu možete dodati i komadiće čokolade, kokos, sušenu bananu, brusnice ili grožđice. Posušite u pećnici, ubacite u staklenke i priuštite si fantastična jutra uz najbolju domaću granolu.

Potrebno vam je:

  • 3 šalice zobenih pahuljica
  • 2 šalice kikirikija
  • 1 šalica bučinih golica
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica đumbira
  • ½ šalice meda
  • 1 šalica kikiriki maslaca
  • 3 žlice ulja
  • Smeđi šećer

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
  2. Na lim stavite papir za pečenje.
  3. U posudi pomiješajte suhe sastojke; zobene pahuljice, kikiriki, bučine golice, sol, cimet i đumbir.
  4. Med pomiješajte sa smeđim šećerom pa ih otopite na laganoj vatri.
  5. Kada su povezani, isključite vatru pa umiješajte kikiriki maslac.
  6. Prelijte smjesu preko suhih sastojaka i pomiješajte.
  7. Tako pomiješano stavite na papir za pečenje i pecite oko 40 minuta uz povremeno protresanje.
  8. Kada je gotovo, prebacite granolu u staklenke i koristite po potrebi.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.