gastro postao
Oduševite sebe i svoje ukućane ovim predivnim keksićima!
Super jednostavni keksići koje ćete brzo napraviti, a još brže pojesti! Ako im dodate pržene lješnjake, pretvaraju se u pravu malu hrskavu poslasticu! Ako ih ipak nećete moći sami sve pojesti, lijepo ih zapakirajte i poklonite nekom, jer oni su upravo sjajan poklon!
Sastojci:
- 2 1/4 šalice glatkog brašna
- 1/2 šalice kakao praha
- 1 2/3 šalice šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 3 cijela jaja
- 4 žumanjka
- 1 žlica Amaretta
- 3/4 šalice lješnjaka
- 1/2 šalice čokoladnih kapljica
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- U jednoj posudi pomiješati brašno, šećer i kakao, a u drugoj jaja, žumanjke i Amaretto
- Pomiješati suhe i mokre sastojke i miješati ih oko minutu - dok se ne sjedine
- Dodati čokoladne kapljice i lješnjake i miješati dok se sve ne sjedini
- Tijesto podijeliti na 3 jednaka dijela i zarolati ga u valjke (duge 25 cm, široke 5 cm) i staviti na papir za pečenje
- Peći 20 minuta (sva tri komada zajedno)
- Izvaditi iz pećnice i narezati na dijagonalne komade, otprilike 2 cm široke
- Peći ih još 20 minuta, na smanjenoj temperaturi (135 stupnjeva)
- Izvaditi ih da se ohlade
- Ohlađene možete umočiti u rastopljenu čokoladu (ili čak bijelu čokoladu radi boljeg efekta)
Ovako pripremljeni, biscotti mogu stajati, zatvoreni i na suhom, oko tjedan dana.