gastro postao
Tradicionalni talijanski keksići s malim zaokretom - omiljenim pistacijama
Pripremite brzo tijesto od jaja, šećera i brašna, ubacite šaku ili dvije sjeckanih pistacija pa oblikujte jednostavne oblike. Keksiće pecite dok ne poprime sjajnu zlatnu boju, a zatim ih umočite u finu tamnu čokoladu. Cijeloj kombinaciji možete dodati i šaku grožđica ili nekog drugog suhog voća.
Potrebno vam je:
- 3 jaja
- 1 šalica šećera
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1 šalica očišćenih pistacija
- Otopljena čokolada
Postupak pripreme:
- U posudi miksajte jaja i šećer dok se ne povežu.
- Dodajte narančinu koricu i ekstrakt vanilije pa pomiješajte.
- U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
- Dodajte smjesu s jajima pa dobro povežite suhe i mokre sastojke.
- Pistacije usitnite na manje komadiće pa ih ubacite u tijesto.
- Navlažite ruke, podijelite tijesto na više manjih štruca.
- Rasporedite po papiru za pečenje i pecite na 180 stupnjeva oko 20 do 25 minuta.
- Odmah po vađenju po iz pećnice, narežite ih na manje ploške debiljine oko 1 centimetar.
- Ohladite keksiće pa ih umočite u čokoladu.
- Ohladite i poslužite.
Dobar tek!