Recepti 02. prosinca 2016.

Najbolji keksi koje ste ikad probali

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Volite li kombinaciju višanja i čokolade, ovaj recept je za vas!

Ako ovu kombinaciju vežete samo uz Schwarzwald tortu, vrijeme je da vam otkrijemo jedan savršeno dobar novi recept za čokoladne kekse s višnjama. Sve što trebate je malo vremena i dobre volje. I jako dobra samokontrola da ih ne pojedete sve kada budu gotovi.

Sastojci:

  • oko 40 višanja (svježih ili zamrznutih)
  • 1/2 šalice omekšalog maslaca
  • 1 šalica šećera
  • 1/4 žličice praška za pecivo
  • 1/4 sode bikarbone
  • 1/4 žličice soli
  • 1 jaje
  • 1 1/5 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/5 šalice kakao praha (gorkog)
  • 1 1/5 šalica glatkog brašna
  • 1 šalica kockica mliječne čokolade (otprilike 150 g)
  • 1/2 šalice slatkog kondenziranog mlijeka
  • 4 žličice likera od višnje (ili mlijeka ako će ovo jesti i djeca)

Priprema: 

  1. Osušiti višnje papirnatim ručnikom i zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. U srednjoj posudi miksati (električnim mikserom) maslac pola minute; dodati šećer, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu i miksati dok se ne sjedini
  3. Dodati jaja, vaniliju, kakao i brašno te sve izmiksati da se sjedini
  4. Oblikovati rukom kuglice promjera 2,5 cm i u sredini svake kuglice napraviti prstom (ili vrhom kuhače) rupu
  5. U izdubljenu sredinu svake kuglice staviti jednu višnju
  6. Za glazuru, u manjoj posudi rastopiti mliječnu čokoladu s kondenziranim mlijekom te kada se čokolada rastopi, dodati liker od višnje (mlijeko)
  7. Na svaku kuglicu s višnjom preliti žličicu glazure
  8. Peći otprilike 10 minuta

Uživajte! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.