gastro postao
Sendviči nikad nisu bili slađi. Zaljubite se u sjajne domaće čokoladne kolačiće s kremom od kave.
Biskvit od tek nekoliko sastojaka, krema od kave, a sve prekriveno hrskavom mliječnom čokoladom. Može li bolje? Upustite se u pripremu čokoladnih sendviča koje će obožavati baš svi. Pripremate li ih za djecu, izostavite kavu, a dio brašna u biskvitu možete zamijeniti mljevenim lješnjacima, bademima ili nekim drugim orašastim plodovima.
Potrebno vam je:
- 320 g maslaca
- 200 g šećera
- 2 žumanjka
- 300 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 7 žlica kakaa u prahu
- 1 žlica skuhane kave
- 400 g mliječne čokolade
Priprema:
- Miksajte 220 g maslaca i 100 g šećera dok ne postanu kremasti.
- Dodajte žumanjke pa miksajte još malo.
- Pomiješajte brašno i šest žlica kakaa u prahu, a zatim ih dodajte maslacu i žumanjcima.
- Dobro povežite.
- Dobivenu smjesu stavite između dva papira za pečenje pa razvaljajte pomoću valjka na oko 3 mm debljine.
- Narežite tijesto na jednake oblike pa pecite na 170 stupnjeva oko 15 minuta.
- Ohladite ih.
- Za to vrijeme napravite kremu.
- Pomiješajte ostatak maslaca i šećera, dodajte žlicu kave i jednu žlicu kakaa u prahu.
- Dobro izmiksajte.
- Premažite jedan kolačić kremom pa preklopite drugim.
- Ohladite čokoladne sendviče, a zatim ih prelijte otopljenom mliječnom čokoladom.
- Spremite ih u hladnjak na sat vremena kako bi se stisli pa ih poslužite.
Dobar tek!