Recepti 01. prosinca 2016.

Dvostruko čokoladni polovični muffini

čokoladni keksi
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vjerojatno volite muffine, posebno one čokoladne. Još ako vam je kod muffina najbolji gornji dio, onda je ovo recept za vas.

Zašto trošiti vrijeme na izradu cijelih muffina ako možete pojesti samo polovicu.

Kako? Tako da napravite smjesu za muffine, ali ju ne pečete u kalupima već ju koristite kao da pečete obične kekse. Uživajte u mirisu i okusu dvostruke čokolade. Poslužite ih uz toplo mlijeko, kakao ili ih još tople stavite na kuglicu sladoleda.

Sastojci:

  • 2 1/2 šalice glatkog brašna
  • 1/2 šalice kakao praha
  • 1 1/4 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 1 maslac, sobne temperature
  • 3/4 šalice smeđeg šećera
  • 1/4 šalice šećera
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 šalica mlaćenice
  • 1 1/2 šalice čokoladnih kapljica (od tamne čokolade)

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva
  2. U većoj posudi pomiješati brašno i kakao prah, prašak za pecivo i sodu bikarbonu
  3. U drugoj posudi, pjenasto izmiksati maslac i šećer te dodati jaje i ekstrakt vanilije i sve izjednačiti
  4. Dodati otprilike trećinu smjese brašna u maslac i miksati da se izjednači te ulijevati postupno mlaćenicu; ponavljati postupak dok se ne potroše brašno i mlaćenica i smjesa postane glatka i izjednačena
  5. Staviti čokoladne kapljice i lagano ih umiješati
  6. Vaditi smjesu žlicom na papir za pečenje
  7. Peći oko 15 minuta (probati čačkalicom)

Smjesa je dovoljna za otprilike 20 komada.

Uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.