Idealan ljetni ručak: Tjestenina s ricottom i češnjakom

Getty Images
Ako želite izbjeći stajanje ispred štednjaka i ljetne nervoze, u svoj jelovnik uvrstite brza i jednostavna jela...
Vidi originalni članak

Kriterije brzog i jednostavnog u potpunosti ispunjava ovaj recept za tjesteninu u umaku od ricotte i češnjaka. Trebat će vam 15-ak minuta za pripremu, a količina je dovoljna za četiri serviranja.

Ovo je idealno jelo za vruća ljetna popodneva jer zbog brzine pripreme ne pati kvaliteta.

 

ručak za deset (minuta) Ne može brže: Tjestenina sa slanutkom i ružmarinom

 

Sastojci:

  • 300 g tjestenine
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 250 g ricotte
  • Korica jednog limuna
  • Sol, papar
  • Svježi bosiljak

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Procijedite je i sačuvajte jednu šalicu vode do kuhanja.
  2. Na slaboj vatri zagrijte ulje, dodajte češnjak i kratko pirjajte, a potom umiješajte ricottu, 100 ml vode od kuhanja i naribanu koricu limuna. Nastavite miješati dok se smjesa ne sjedini. Po potrebi dodajte još vode. 
  3. Umiješajte špagete, dodatno začinite pa servirajte toplo.

 

Brzinski ručak Kremasta tjestenina sa sirom i špinatom iz jednog lonca

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr