Recepti 04. lipnja 2019.

Ne može brže: Tjestenina sa slanutkom i ružmarinom

foto: Stockfood

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Za pripremu ove tjestenine sa slanutkom trebat će vam samo deset minuta!

Tjestenina sa slanutkom, začinjena svježim ružmarinom, savršen je odabir za lijena popodneva. Zavirite u svoju smočnicu, gdje se sigurno skriva konzerva slanutka, a zatim utrošite deset minuta vremena za pripremu odličnog obroka. 

Preporučujemo da koristite špagete ili široke rezance.

 

Možda vas zanima... Tjestenina na 10 slasnih načina - za prste polizati! Špajza

 

Sastojci:

  • 200 g tjestenine
  • 1 režanj češnjaka
  • Konzerva slanutka (400 g)
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
  • Prstohvat kajenskog papra
  • Maslinovo ulje
  • Naribani parmezan

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, prema uputama na pakiranju.
  2. Na tavi zagrijte malo maslinovog ulja pa propirjajte češnjak. 
  3. Kad omekša dodajte procijeđeni slanutak, promiješajte i dio zgnječite vilicom.
  4. Umiješajte ružmarin i kajenski papar i dodajte kutlaču vode u kojoj ste skuhali tjesteninu. Pustite da krčka minutu, dvije.
  5. Skuhanu tjesteninu procijedite pa umiješajte u pripremljeni umak sa slanutkom.

 

Možda vas zanima... Kremasta tjestenina sa sirom i špinatom iz jednog lonca Recepti

 

Uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.