Za pripremu ove tjestenine sa slanutkom trebat će vam samo deset minuta!
Tjestenina sa slanutkom, začinjena svježim ružmarinom, savršen je odabir za lijena popodneva. Zavirite u svoju smočnicu, gdje se sigurno skriva konzerva slanutka, a zatim utrošite deset minuta vremena za pripremu odličnog obroka.
Preporučujemo da koristite špagete ili široke rezance.
Sastojci:
- 200 g tjestenine
- 1 režanj češnjaka
- Konzerva slanutka (400 g)
- 1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
- Prstohvat kajenskog papra
- Maslinovo ulje
- Naribani parmezan
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, prema uputama na pakiranju.
- Na tavi zagrijte malo maslinovog ulja pa propirjajte češnjak.
- Kad omekša dodajte procijeđeni slanutak, promiješajte i dio zgnječite vilicom.
- Umiješajte ružmarin i kajenski papar i dodajte kutlaču vode u kojoj ste skuhali tjesteninu. Pustite da krčka minutu, dvije.
- Skuhanu tjesteninu procijedite pa umiješajte u pripremljeni umak sa slanutkom.
Uživajte!