Odaberite oblik tjestenine po želji i već ste napravili pola posla. Sve sastojke osim tjestenine i špinata ubacite u blender, dok se kuha tjestenina pripremite umak bez kuhanja, a zatim cijeloj kombinaciji dodajte i špinat.
Koristite limun iz ekološkog uzgoja kako biste bili sigurni u ribanje limunove korice ili ga naprosto dobro isperite prije korištenja. Ricottu možete zamijeniti i skutom, a uz parmezan, ovom jelu možete dodati i drugo začinsko bilje poput bosiljka, kopra ili peršina.
Na kraju sve dobro promiješajte i u super kremastoj tjestenini uživajte u manje od pola sata.
Potrebno vam je:
- 1 šaka oraha
- 120 g ricotte
- Korica jednog limuna
- 1 režanj češnjaka
- 2 žličice svježeg origana
- 60 g parmezana
- 4 žlice maslinovog ulja
- 400 g tjestenina
- 2 šake špinata
Postupak pripreme:
- Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva, pa u nju ubacite posudu s orasima. Tostirajte ih oko pet minuta. Izvadite iz pećnice i ohladite.
- Za to vrijeme zagrijte lonac s vodom i al dente skuhajte tjesteninu.
- U blender ubacite orahe, ricottu, limunovu koricu, češnjak i origano. Dodajte parmezan. Dodajte i žlicu ulja, pomiješajte i stavite na stranu dok tjestenina ne bude gotova.
- U zdjeli u kojoj se kuhala tjestenina ostavite tri žlice vode od kuhanja, pa dodajte pesto. Dodajte i svježi špinat. Pomiješajte s tjesteninom i pustite da stoji dvije minute kako bi špinat lagano povenuo. Dodajte još parmezana i pospite svježim začinskim biljem.
Dobar tek!