Recepti 30. svibnja 2019.

Kremasta tjestenina sa sirom i špinatom iz jednog lonca

foto: Getty Images

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasta tjestenina na bijelo priprema se brzinski i u jednom loncu. Kako? Jednostavnije ne može!

Odaberite oblik tjestenine po želji i već ste napravili pola posla. Sve sastojke osim tjestenine i špinata ubacite u blender, dok se kuha tjestenina pripremite umak bez kuhanja, a zatim cijeloj kombinaciji dodajte i špinat. 

 

Možda vas zanima... Cheeseburger tjestenina - umjesto u pecivu, pripremite je u jednom loncu Recepti

 

Koristite limun iz ekološkog uzgoja kako biste bili sigurni u ribanje limunove korice ili ga naprosto dobro isperite prije korištenja. Ricottu možete zamijeniti i skutom, a uz parmezan, ovom jelu možete dodati i drugo začinsko bilje poput bosiljka, kopra ili peršina.

Na kraju sve dobro promiješajte i u super kremastoj tjestenini uživajte u manje od pola sata.

 

Možda vas zanima... Proljeće u loncu - recepti stvoreni za najzelenije godišnje doba Špajza Možda vas zanima... Marokansko pile iz jednog lonca - jednostavno i brzo! Kolumne

 

Potrebno vam je:

  • 1 šaka oraha
  • 120 g ricotte
  • Korica jednog limuna
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žličice svježeg origana
  • 60 g parmezana
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 400 g tjestenina
  • 2 šake špinata

Postupak pripreme:

  1. Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva, pa u nju ubacite posudu s orasima. Tostirajte ih oko pet minuta. Izvadite iz pećnice i ohladite.
  2. Za to vrijeme zagrijte lonac s vodom i al dente skuhajte tjesteninu.
  3. U blender ubacite orahe, ricottu, limunovu koricu, češnjak i origano. Dodajte parmezan. Dodajte i žlicu ulja, pomiješajte i stavite na stranu dok tjestenina ne bude gotova.
  4. U zdjeli u kojoj se kuhala tjestenina ostavite tri žlice vode od kuhanja, pa dodajte pesto. Dodajte i svježi špinat. Pomiješajte s tjesteninom i pustite da stoji dvije minute kako bi špinat lagano povenuo. Dodajte još parmezana i pospite svježim začinskim biljem.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.