Kolumne 5128 prikaza 03. veljače 2019.

Marokansko pile iz jednog lonca - jednostavno i brzo!

Irena Gavran
Jedna lagana večerica. Nešto kao marokansko pile. Jednostavno i brzo. I zaprljaš samo jednu posudu...

Dobro, zaprljat ćete i tanjur... I vilicu... I kuhaču. I to je to. Ovo brzo i fino jelo sam poslužila uz couscous, ali osobno više volim rižu, pa vi slobodno kombinirajte kako vam draže. 

 

Možda vas zanima... Ričet - varivo koje miriše na djetinjstvo Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Pogačice s čvarcima - prva poslastica prosinca Kolumne Možda vas zanima... Mini cheesecake s voćem - pripremaju se i nestaju u trenu Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Potrebno vam je:

  • 5 bataka ili više ako želiš
  • 2 žlice kurkume
  • 2 žličice soli
  • Žličica papra
  • 2 manje glavice luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 500 ml povrtnog ili pilećeg temeljca
  • Sok jednog limuna
  • 200 g cous cousa
  • Peršin
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Sol, papar i kurkumu promiješajte s polovicom smjese namažite batkove. U većoj tavi zagrijete žlicu ulja pa stavite batake peći po par minuta sa svake strane.
  2. Kad su dobili boju sa svih strana, izvadite ih iz posude i ostavite sa strane.
  3. U posudu stavite još ulja pa ubaciti sitno narezani luk, kad luk povene dodajte i nasjeckani češnjak.
  4. Vratite batake u posudu kad češnjak zamiriši, prelijte temeljcem i ostatkom začina, poklopite i ostavite na laganoj vatri da se sve kuha 30 min i 40 min.
  5. Kad je meso kuhano, izvadite ga a u tekućinu dodajte couscous i sok limuna te kuhajte 10-ak min na laganoj vatri. Možete podlijevat s vodom ako vam ispari više vode, a i kušajte koji put čisto da začinite ako nešto bude falilo.
  6. Kad nabubri, vratite batake i pospite sa svježe sjeckanim peršinom. 

Dobar tek!

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.