Recepti 18. lipnja 2019.

Idealan ljetni ručak: Tjestenina s ricottom i češnjakom

foto: Getty Images

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako želite izbjeći stajanje ispred štednjaka i ljetne nervoze, u svoj jelovnik uvrstite brza i jednostavna jela...

Kriterije brzog i jednostavnog u potpunosti ispunjava ovaj recept za tjesteninu u umaku od ricotte i češnjaka. Trebat će vam 15-ak minuta za pripremu, a količina je dovoljna za četiri serviranja.

Ovo je idealno jelo za vruća ljetna popodneva jer zbog brzine pripreme ne pati kvaliteta.

 

Možda vas zanima... Ne može brže: Tjestenina sa slanutkom i ružmarinom Recepti

 

Sastojci:

  • 300 g tjestenine
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 250 g ricotte
  • Korica jednog limuna
  • Sol, papar
  • Svježi bosiljak

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Procijedite je i sačuvajte jednu šalicu vode do kuhanja.
  2. Na slaboj vatri zagrijte ulje, dodajte češnjak i kratko pirjajte, a potom umiješajte ricottu, 100 ml vode od kuhanja i naribanu koricu limuna. Nastavite miješati dok se smjesa ne sjedini. Po potrebi dodajte još vode. 
  3. Umiješajte špagete, dodatno začinite pa servirajte toplo.

 

Možda vas zanima... Kremasta tjestenina sa sirom i špinatom iz jednog lonca Recepti

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.