Ako želite izbjeći stajanje ispred štednjaka i ljetne nervoze, u svoj jelovnik uvrstite brza i jednostavna jela...
Kriterije brzog i jednostavnog u potpunosti ispunjava ovaj recept za tjesteninu u umaku od ricotte i češnjaka. Trebat će vam 15-ak minuta za pripremu, a količina je dovoljna za četiri serviranja.
Ovo je idealno jelo za vruća ljetna popodneva jer zbog brzine pripreme ne pati kvaliteta.
Sastojci:
- 300 g tjestenine
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka
- 250 g ricotte
- Korica jednog limuna
- Sol, papar
- Svježi bosiljak
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Procijedite je i sačuvajte jednu šalicu vode do kuhanja.
- Na slaboj vatri zagrijte ulje, dodajte češnjak i kratko pirjajte, a potom umiješajte ricottu, 100 ml vode od kuhanja i naribanu koricu limuna. Nastavite miješati dok se smjesa ne sjedini. Po potrebi dodajte još vode.
- Umiješajte špagete, dodatno začinite pa servirajte toplo.
Dobar tek!